Найбільше російських атак ЗСУ відбили на Покровському та Лиманському напрямках — карта війни за 24 жовтня (ВІДЕО)

24 жовтня 2024 р. 22:22

24 жовтня 2024 р. 22:22


З початку доби на фронті сьогодні, 24 серпня, зафіксовано вже понад сто зіткнень. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Найбільше атак було здійснено російською армією на Лиманському, Покровському та Курахівському напрямках, інформує FREEДОМ .

За даними Генерального штабу ЗСУ, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою. Найбільше росіяни атакували українські позиції на трьох напрямках: на Покровському Сили оборони України відбили 30 спроб штурму російської армії, на Лиманському — 21 атаку росіян, а на Курахівському — 10.

“Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, постійно атакує позиції Сил оборони. Українські захисники стійко стримують тиск окупантів і завдають ворогові значних втрат. Минулої доби авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони вразили два ворожі пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також п’ять артилерійських систем противника. Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал противника в тилу”, — йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Сили оборони України продовжують відбивати атаки росіян також на Куп’янському та Харківському напрямках, спалюючи техніку супротивника. Воїни розповіли, що на Харківщині вони виявили танки та бронемашину, які росіяни намагалися замаскувати в укриттях та будівлі. Усю техніку, а також піхоту влучним попаданням знищив батальйон безпілотних систем.

А бійці Нацгвардії розповіли про відбиття атаки росіян на Донеччині. Оператори дронів змогли не лише зняти розгром та знищення техніки росіян, а й коригувати вогонь артилерії. Воїни зазначають, що завдяки стриму дронників, яких артилеристи називають “очима в небі”, точними ударами вдалося знищити цілу колону важкої техніки супротивника.

“Це очі, очі тих побратимів, які зараз там, в окопах. Вони можуть бачити максимум на 200 м, далі — немає і те, якщо перед ними поле. А ми можемо бачити й на кілометр, і два, і півтора. Мені подобається, що є можливість попередити їх про небезпеку, що наближається”, — зазначив оператор БпЛА 2-ї Галицької бригади Нацгвардії України з позивним “Майк”.

“Коли ти попередив на ранній стадії будь-який штурм, будь-яку атаку — це вже результат. Хочеться, щоб це був крайній досвід у цій сфері, щоб настав світ”, — наголосив оператор БпЛА з позивним “Йєті”.

Українські воїни виклали відео роботи української самохідної артустановки “Богдана”, розробленої за стандартами НАТО. За словами бійців, вона чудово справляється з усіма завданнями — б’є точно в ціль по піхоті, по бліндажах, важкої техніки росіян, а також виконує контрбатарейні завдання, тобто виявляє і знищує знаряддя противника.

Бійці Сил безпілотних систем у результаті розвідки виявили польовий військовий арсенал росіян. Оператори БпЛА спочатку дочекалися прибуття вантажівки з новими боєприпасами, а потім знищили транспорт і сам склад.

Сили оборони півдня України знищили російський зенітно-ракетний комплекс “Бук” у Запорізькій області. Зазначається, що після встановлення росіян прилетіла ракета HIMARS і спалила її разом з екіпажем. Вартість такого зенітно-ракетного комплексу російської армії перевищує 100 млн дол.

Ще 45 артсистем, а також 25 бойових броньованих машин, два російські танки, дві реактивні системи залпового вогню, 108 безпілотників та понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки росіян Сили оборони України знищили минулої доби. Крім того, було ліквідовано 1240 російських окупантів. У Генштабі ЗСУ зазначили, що загалом із початку повномасштабного вторгнення втрати російської армії перевищили 684 тис. солдатів.

Найбільше російських атак ЗСУ відбили на Покровському та Лиманському напрямках — карта війни за 24 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)