Російські окупанти можуть активізуватися на Запорізькому напрямку — прогноз військового експерта

24 жовтня 2024 р. 23:18

24 жовтня 2024 р. 23:18


Останнім часом все частіше звучить інформація про те, що армія РФ накопичує сили та засоби для атаки на українські рубежі та позиції на півдні Запорізької області. На півдні Запорізької області та на півдні Херсонського басейну знаходиться угруповання російських військ “Дніпро” чисельністю до 90 тис. особового складу. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Владислав Селезньов.

Він висловив думку, що в рамках зимової наступальної кампанії, ймовірно, армія РФ може активізувати свої зусилля саме на Запорізькому напрямку.

“Як мінімум, низка військових експертів західних країн стверджує це. Власне, передумови для цього є”, — зауважив Селезньов.

Військовий експерт вважає, що оскільки давно не було новин про масштабні бойові дії на півдні України, ймовірно, російська армія накопичує ресурси саме для наступу на Запорізькому напрямку.

“Наразі противник отримав додаткові можливості. Йдеться про те, що він може фактично безкарно активно використовувати мережу залізничного сполучення, що проходить вздовж північного узбережжя Азовського моря, а це означає, що ресурси для сил та засобів противника можуть постачатися своєчасно та в необхідних обсягах”, — пояснив він.

Російські окупанти можуть активізуватися на Запорізькому напрямку — прогноз військового експерта

Джерело: uatv.ua (Світ)