Ізраїль стверджує, що ліквідував лідера ХАМАС, який одночасно був співробітником агентства ООН

25 жовтня 2024 р. 00:13

25 жовтня 2024 р. 00:13


Ізраїльські військові заявили, що ліквідували командира ХАМАС Мохаммада Абу Ітіві, який брав участь у нападі на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року і який водночас працював на агентство ООН з надання допомоги в секторі Гази (UNRWA), пише Reuters.

Як йдеться у повідомленні ізраїльської армії, Мохаммада Абу Ітіві, який брав участь у вбивствах і викраденні ізраїльських мирних жителів, було вбито у середу. За даними ЦАХАЛ, з липня 2022 року він був співробітником UNRWA, посилаючись на те, що його ім’я фігурує в списку співробітників агентства.

Ізраїль звинуватив UNRWA у тому, що чимало його співробітників є членами ХАМАС та інших збройних груп. У серпні ООН заявила, що звільнила дев'ятьох співробітників агентства, які могли бути причетними до нападу 7 жовтня.

Разом із тим, в UNRWA заявили, що Ізраїль змушував деяких співробітників неправдиво визнати зв'язки з ХАМАС.

UNRWA забезпечує освіту, охорону здоров’я та допомогу мільйонам палестинців у Газі, на Західному березі, Йорданії, Лівані та Сирії. Тривалий час агентство мало напружені відносини з Ізраїлем, які різко погіршилися з початком війни в Газі, відтак Ізраїль неодноразово закликав до розпуску UNRWA.

Ізраїль стверджує, що ліквідував лідера ХАМАС, який одночасно був співробітником агентства ООН

Джерело: zn.ua (Світ)