Росія забезпечувала хуситів даними для атак на судна у Червоному морі — WSJ

25 жовтня 2024 р. 02:10

25 жовтня 2024 р. 02:10


Росія активно підтримує єменських хуситів , надаючи їм супутникові дані для наведення ракет і ударних безпілотників на судна в Червоному морі, що належать західним країнам.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на три джерела.

Зазначають, що атаки хуситів на міжнародні торгові судна стали частиною широкомасштабної кампанії, спрямованої на підрив безпеки важливих морських шляхів.

За даними джерел, рф передавала інформацію про цілі через представників іранського Корпусу вартових ісламської революції, які підтримували зв'язок із хуситами. Ця допомога дозволила угрупованню атакувати один із найважливіших морських коридорів світової торгівлі, що проходить через Червоне море, посилюючи дестабілізацію в регіоні. Атаки почалися наприкінці минулого року і були частково пов'язані з загостренням конфлікту в Газі.

Як пише видання, росія, за допомогою цих даних, не лише допомагала хуситам, але й посилювала свій вплив у регіоні через підтримку проіранських угруповань, що загрожує міжнародній безпеці та торгівлі.

Нагадаємо, нещодавно США ввели санкції проти осіб і компаній, які постачають зброю хуситам у Ємен. Під обмеження потрапили китайські компанії, іранський координатор та два нафтові танкери, пов'язані з фінансуванням хуситів.

А у вереснi повiдомлялось, що росія за посередництва Ірану веде таємні переговори про постачання протикорабельних ракет єменським хуситам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Росія забезпечувала хуситів даними для атак на судна у Червоному морі — WSJ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)