Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох країн Близького Сходу – CNN

25 жовтня 2024 р. 06:10

25 жовтня 2024 р. 06:10


Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрінеться зі своїми колегами з Йорданії та ОАЕ, а також із тимчасовим прем'єр-міністром Лівану , під час свого візиту до Лондона в п'ятницю, 25 жовтня.

Про це CNN повідомив представник Державного департаменту США.

Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох країн Близького Сходу – CNN

У виданні зазначають, що переговори з міністром закордонних справ Йорданії Айманом Сафаді та главою МЗС ОАЕ Абдуллою бін Заїдом Аль Нахайяном, ймовірно, будуть зосереджені на питаннях стабілізації, безпеки та відбудови Гази після завершення війни.

Зустріч із прем'єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті буде присвячена військовій кампанії Ізраїлю проти «Хезболли», яка завдає значних втрат цивільному населенню Лівану, зокрема в столиці, Бейруті.

Боротьба Ізраїлю проти «Хезболли» стала важливою темою обговорень Блінкена під час його поїздки до Близького Сходу. Він наголосив, що цей конфлікт не повинен перетворитися на тривалу кампанію в Лівані та закликав Ізраїль мінімізувати шкоду для цивільного населення, ліванської армії та миротворців ООН.

Додають, що візит до Британії стане останнім етапом поїздки Блінкена, яка вже охопила Ізраїль, Саудівську Аравію та Катар.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс закликали Ізраїль досягти припинення вогню та покласти край війні в Газі після ліквідації лідера ХАМАС Яхьї Сінвара.

А 23 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердила вбивство голови виконавчої ради «Хезболли» Хашима Сафіддіна в результаті авіаудару по Бейруту 4 жовтня. Ймовірно, саме він став наступником Хасана Насралли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох країн Близького Сходу – CNN

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua