Путінський режим демонструє поведінку злодіїв у законі, — Жовтенко про співпрацю РФ із КНДР

25 жовтня 2024 р. 10:03

25 жовтня 2024 р. 10:03


Для забезпечення потреби в снарядах та живій силі російському диктатору Володимиру Путіну потрібна була “правова” основа — договір із КНДР, який порушує всі санкції ООН. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт із міжнародної безпеки фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко.

“І в питанні озвучування ось цього двостороннього договору про стратегічне партнерство між Росією і Північною Кореєю, і ось у тому, що Російська Федерація всупереч міжнародному праву теж спробувала включити до власної Конституції територію України, яку тимчасово контролює її окупаційна армія, — насправді все це є прояв типової моделі поведінки путінського режиму. Це модель поведінки організованої злочинної групи, бандитська поведінка, тобто вони намагаються надати своїм незаконним діям певну “правову” рамку, причому дуже часто цю “правову” рамку пишуть просто на ходу”, — сказав він.

Жовтенко зазначив, що від самого початку була абсолютно чітка й актуальна потреба Російської Федерації в тому, щоб Північна Корея постачала їй снаряди, інші види боєприпасів та живу силу для російських “м’ясних” штурмів.

“І, відповідно, Північна Корея повинна була це робити, маючи якусь правову базу, якийсь привід, яким можна було прикрити такі дії. І ось вони знайшли такий привід, цей двосторонній договір, який дійсно складено з погляду міждержавних відносин грамотно. Але, з усім тим, є інша сторона медалі: цей договір абсолютно повністю порушує ті ж санкції ООН. Але саме цим договором, як таким фіговим листком, путінська пропаганда намагається прикрити це більш глобальне порушення і міжнародних санкцій ООН, і, відповідно, статуту ООН, який ці санкції підкріплює. І, відповідно, навіть Російська Федерація сама ж і голосувала за ці санкції, за великим рахунком. Тобто насправді це просто спроба надати якусь певну “правову” рамку тим абсолютно злочинним рішенням, які приймає путінський режим”, — сказав експерт.

На його думку, коли північнокорейські війська потраплять на тимчасово окуповані Росією території України, РФ тут же почне прикриватися власною Конституцією.

“Тобто ми вписали ці території до складу Російської Федерації, тому з погляду Конституції північнокорейські війська перебувають на території Росії, а не третьої держави. І тому ми нічого не порушуємо. Ми діємо з погляду нашого внутрішнього права і з погляду того міждержавного договору, який у нас підписано в Північній Кореї. Ну, це ніби типова поведінка злодіїв у законі, які, скоюючи злочин, намагаються прикритися якимись або надуманими “правовими” рамками, або намагаються викрутити з уже наявних у них під рукою правових рамок те, що якимось чином може легітимізувати їхні злочинні дії”, — сказав Жовтенко.

Як повідомлялося раніше , кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії. Ще до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Також у липні Пхеньян направив інженерні війська, які перебувають на окупованій території України, де здійснюють нагляд за використанням північнокорейської зброї російською армією.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про наявність доказів присутності північнокорейських військових у Росії.

Путінський режим демонструє поведінку злодіїв у законі, — Жовтенко про співпрацю РФ із КНДР

Джерело: uatv.ua (Світ)