Живе одна в скромній квартирі: що відомо про особисте життя президентки Молдови Маї Санду і чи одружена вона

25 жовтня 2024 р. 12:09

25 жовтня 2024 р. 12:09


Раніше ходили чутки про нетрадиційну орієнтацію президентки Молдови

Мая Санду — єдина жінка на посаді президента Молдови . Вона розпочала свою політичну кар’єру в 90-х і поступово піднімалася на саму вершину — аж до поста президентки країни. А ось про особисте життя політика відомо не так багато.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про особисте життя Маї Санду, чи одружена вона і чи має вона дітей.

Мая Санду — що відомо про президентку Молдови

Мая Санду народилася 24 травня 1972 року в селі Рісіпени Фалештського району в сім’ї ветеринара та вчительки. Зараз їй 52 роки і вона ніколи не була одружена, також президентка не має своїх дітей.

Мая Санду фото

Свою політичну кар’єру Мая Санду розпочала практично одразу після розвалу Радянського союзу. Вона починала з нижчих державних посад, а потім поступово піднімалася кар’єрними сходами аж до посади президентки країни. При цьому політикиня пожертвувала особистим життям заради кар’єри, приділяючи їй весь свій час. Вона відома своєю проєвропейською позицією і всю свою діяльність присвятила євроінтеграції Молдови.

Мая Санду, фото

При цьому Мая Санду скромна та стримана у звичайному житті. В інтерв’ю російському блогеру Юрію Дудю президентка зізналася, що не переїхала до президентської резиденції, а залишилася жити у своїй скромній двокімнатній квартирі, де мешкає одна.

Мая Санду фото

При цьому вона підтримує близькі стосунки із родичами, спілкується зі своїми племінниками. Як зізналася Мая Санду, вона навіть не ходила до урядової їдальні, а харчувалася тим, що їй готували рідні. Відомо, що Мая Санду замислювалася про усиновлення дитини, проте наразі не зробила цього.

Мая Санду президент

До речі, коли Мая Санду вперше балотувалася на пост президента Молдови у 2019 році, її опоненти поширили "компромат". У мережі опублікували фото, нібито Мая Санду має нетрадиційну орієнтацію та її зняли під час поцілунку з дівчиною у Мюнхені. Політик спростувала ці чутки, вона заявила, що опублікований "компромат" — фальшивка, та повідомила, що любить чоловіків.

Мая Санду фото

Якось Мая Санду зізналася, що її перше кохання трапилося ще в школі в 9-10 років. Вона була закохана у хлопчика, з яким відвідувала танцювальний гурток. Однак надалі ця дитяча закоханість не мала продовження та розвитку.

Мая Санду, Молдова

Раніше "Телеграф" розповідав, як Юлія Тимошенко виглядала у 2005 році. Вона перша в Україні жінка на посаді прем’єр-міністра.

Живе одна в скромній квартирі: що відомо про особисте життя президентки Молдови Маї Санду і чи одружена вона

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)