Напередодні виборів уряд Грузії криміналізував блокування будівлі ЦВК

25 жовтня 2024 р. 12:14

25 жовтня 2024 р. 12:14


За два дні до парламентських виборів уряд Грузії схвалив постанову про стратегічні об'єкти, до яких відносять будівлі ЦВК, судів, адміністрації уряду та інших державних або приватних установ. Їхнє захоплення чи блокування каратиметься позбавленням волі терміном до двох років, якщо ж це зробили групою осіб — до чотирьох років, передає " Ехо Кавказу ".

Своєю чергою захоплення чи блокування об'єкта стратегічного або особливого значення у терористичних цілях каратиметься позбавленням волі терміном від 10 до 15 років. Цю постанову вже підписав прем'єр країни Іраклій Кобахідзе.

"Це говорить про те, що нам спробують психологічно підставити підніжку, поставити в напружену ситуацію. Ніхто не збирається чинити переворот. Будівля ЦВК має бути там, де вона є, комісія має опублікувати реальні результати виборів і всі будуть задоволені", — прокоментувала постанову президентка Саломе Зурабішвілі.

Раніше у Тбілісі проходила акція протесту "Грузія обирає Євросоюз". На ній прихильники європейської інтеграції країни рушили маршем до площі Свободи. Мітинг організували неурядові організації, а підтримали протестувальників Зурабішвілі та головні опозиційні партії.

Напередодні виборів уряд Грузії криміналізував блокування будівлі ЦВК

Джерело: zn.ua (Світ)