Туреччина провела масштабну антитерористичну операцію: 176 затриманих

25 жовтня 2024 р. 13:56

25 жовтня 2024 р. 13:56


У 31 провінції по всій Туреччині силовики провели масштабну антитерористичну операцію, в ході якої затримали 176 підозрюваних у терористичній діяльності, зв'язках із Робітничою партією Курдистану та іншими її гілками.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на міністра внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая у соцмережі X .

3️⃣1️⃣ ilde PKK/KCK-PYD/YPG yönelik düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında 1️⃣7️⃣6️⃣ şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı❗️

Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz❗️

⚠️Cumhuriyet… pic.twitter.com/X9YhAqN6KJ

"176 підозрюваних членів терористичної організації було спіймано під час операції GÜRZ-20, проведеної проти PKK/KCK-PYD/YPG у 31 провінції", - написав Ерлікай.

Затриманих підозрюють у терористичній діяльності, приналежності до молодіжної структури РПК, фінансуванні терористичної організації, пропаганді РПК через акаунти в соціальних мережах, участі у незаконних демонстраціях, зокрема блокуванні доріг, підпалюванні шин.

Зазначається, що в ході операції вилучено велику кількість необлікованої зброї, наркотики, документи та цифрові матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок теракту, що стався у середу, 23 жовтня, на підприємстві Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) у Кахраманказані, що неподалік Анкари, п'ятеро осіб загинули , 22 людини поранені, двоє з них перебувають у важкому стані. Двоє терористів були знешкоджені. Туреччина у відповідь на теракт здійснила повітряну операцію проти терористичних цілей на півночі Іраку та Сирії.

Фото ілюстративне: eadaily.com

Туреччина провела масштабну антитерористичну операцію: 176 затриманих

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua