Коли військові КНДР можуть опинитися в зонах бойових дій — Зеленський озвучив дані розвідки

25 жовтня 2024 р. 14:10

25 жовтня 2024 р. 14:10


За словами президента, ситуація в Донецькій області залишається важкою. Особлива увага зараз приділяється Покровському, Курахівському та Лиманському напрямкам фронту.

Українські воїни продовжують утримувати позиції і робити все можливе для знищення ворога.

“На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції і роблять усе можливе для знищення окупанта”, — сказав глава держави.

Окрему увагу під час доповіді головкому було приділено Курській операції. Наразі, за словами Зеленського, реалізуються всі поставлені завдання.

“Буферна зона на російській території захищає Україну від спроб окупанта розширити війну на сході та забезпечує відчутні російські втрати”, — наголосив президент.

Також головком ЗСУ доповів главі держави стосовно залучення Росією військових із Північної Кореї.

“За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій. Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато лунало в Казані цими днями”, — акцентував Зеленський.

Глава держави також наголосив, що світ має чітко побачити, що Росія насправді бажає продовження війни. І реакція міжнародних партнерів має бути сильною та принциповою.

“Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій має отримати відповідь у вигляді не заплющених очей і розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян, заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію”, — резюмував Зеленський.

Раніше повідомлялося, що перші підрозділи північнокорейських військових уже прибули в зону бойових дій на Курському напрямку фронту.

Коли військові КНДР можуть опинитися в зонах бойових дій — Зеленський озвучив дані розвідки

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua