Фінляндія планує ввести спецдозвіл на експорт компонентів боєприпасів

25 жовтня 2024 р. 15:44

25 жовтня 2024 р. 15:44


Фінляндія має намір ввести спеціальний дозвіл на експорт компонентів боєприпасів для запобігання їх потрапляння до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Фінляндії .

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ Фінляндії направило для коментарів проєкт урядової пропозиції до закону про вимогу дозволу на експорт компонентів патронів , а також про внесення змін до Закону про вогнепальну зброю та главу 46 ч. 1 Кримінального кодексу.

«Мета – не допустити експорту, зокрема, до Росії комплектуючих для патронів», – йдеться у повідомленні.

Проєкт перебуватиме на розгляді до 28 листопада 2024 року.

Продаж, постачання, передача або експорт зброї та пов’язаних з нею матеріалів до Росії заборонено рішенням Ради ЄС від 2014 року. У червні 2023 року Рада прийняла поправку до регламенту щодо введення нових заходів з метою запобігання обходу антиросійських санкцій.

Відповідно до поправки у регламенті, експорт боєприпасів може бути заборонений лише у тому випадку, якщо відповідні компоненти є предметом дозволу у державі-члені ЄС.

Згідно із положеннями урядової пропозиції, експорт компонентів боєприпасів може здійснюватися лише за отримання дозволу. Крім цього, у Кримінальному кодексі будуть включені положення про покарання за несанкціонований експорт компонентів патронів.

Як повідомляв Укрінформ, експорт зброї з Фінляндії минулого року досяг рекордних показників за останні 22 роки. Найбільшими імпортерами фінської військової продукції стали Швеція, Латвія та Литва.

Фінляндія планує ввести спецдозвіл на експорт компонентів боєприпасів

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua