Конвеєр найманих убивць дає збій, але Путін не хоче віддавати наказ про початок нової хвилі мобілізації, — Гудков

25 жовтня 2024 р. 16:24

25 жовтня 2024 р. 16:24


Путіну не вистачає резервів на війну — в Росії вишукують будь-які можливості, щоб загнати на фронт якомога більше ресурсу. Це ознака того, що конвеєр найманих убивць дає збій. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 25 жовтня, поділився російський політичний діяч Геннадій Гудков.

“Путін мені зараз нагадує казкову бабку (героїню казки “Колобок”, — ред.), яка «вишкрябує по засіках» усі резерви, усі можливості, починаючи від відправки на фронт північнокорейських солдатів і закінчуючи “випадковими” переказами на рахунки нетямущих солдатів великих грошових коштів, від яких у них, звісно, голова може йти обертом”, — сказав Гудков.

Він зазначив, що людей на війну заманюють грошима. І для тих, хто ніколи не заробляв багато, це серйозний аргумент.

“Ті, хто отримував 25-30 тисяч рублів, нехай навіть 50 тисяч рублів, раптом починають отримувати в 5, 6, 8 або навіть 10 разів більше. І це ще ж без урахування разової допомоги, яка сьогодні в Росії доходить до 3 млн рублів, грубо кажучи, до 30 тис. євро. Тому абсолютно зрозуміло, що це розрахунок на те, що люди не помітять, люди поскупилися, скажуть, мовляв, о, як добре, солдат спить, а гроші капають, так? І потім, звісно, заплатять за це життям або здоров’ям. Або моральною деградацією, бо будь-хто, хто взяв до рук зброю і перетнув кордон України, є воєнним злочинцем. Ступінь провини різна, але тим не менш”, — сказав спікер.

На думку Гудкова, все це — явна ознака того, що конвеєр найманих убивць дає збій. Багато людей не хочуть іти на війну навіть за великі гроші.

“Незважаючи на завищені якісь, просто гігантські виплати, які на певний час навіть розігнали російську економіку, тому що зростання споживання відбулося, все одно цей потік (охочих йти на війну, — ред.) вичерпується і перетворюється на тоненькі струмочки. Тому Путін вишкрібає все, що тільки може, зокрема ось цими шахрайськими методами”, — сказав Гудков.

Він також зазначив, що в Росії для того, щоб залучити людей на війну, в хід ідуть буквально всі інструменти — нав’язлива реклама, розсилки військкоматів, погрози.

“Проводиться робота з кожною сім’єю, військкомати намагаються щось робити, розсилки йдуть. Йде тиск на мобілізаційний процес, на підписання контрактів: десь погрози, десь ще щось, мовляв, ми тебе того позбавимо, всього позбавимо. Чиниться тиск через адміністрацію, збільшуються грошові допомоги. Тобто все використовується для того, аби загнати людей на фронт”, — наголосив спікер.

Проте російський диктатор не оголошує в країні чергової хвилі мобілізації. На думку Гудкова, Путін побоюється невдоволення суспільства.

“Перша хвиля мобілізації дала гігантський сплеск невдоволення, спровокувала величезну міграцію, а в Росії зараз головна проблема — це трудові ресурси. Їх уже немає. І зараз набирають уже по країнах Африки, Азії і чоловіків, і жінок, які здатні працювати на якихось підприємствах. Йде активний набір цієї категорії осіб”, — зазначив гість ефіру.

Путін не хоче повторювати сумний досвід першої хвилі мобілізації. І тому весь час відтягує це питання, вважає Гудков.

“Путін упевнений, що негативний політичний ефект, так би мовити, перевищує вигоди від цієї мобілізації, які можна отримати з точки зору зміцнення армії та її людських ресурсів. Поки він не хоче віддавати наказ про початок нової хвилі мобілізації. Але ми вважаємо, що після листопада це, найімовірніше, станеться. Тому вони зараз напружили все і вся, щоб загнати на фронт якомога більше людей нібито добровільно”, — резюмував Геннадій Гудков.

Раніше повідомлялося, що Росія намагається заповнювати значні втрати людей на фронті так, щоб не було перерв між рекрутинговими кампаніями. Щоб не оголошувати офіційно нову хвилю мобілізації, в хід йдуть усі способи залучення людей на війну — від таємного відправлення строковиків на фронт до вербування не лише ув’язнених, а тепер уже й підсудних.

Конвеєр найманих убивць дає збій, але Путін не хоче віддавати наказ про початок нової хвилі мобілізації, — Гудков

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua