Північнокорейськими військовими Росія намагається посилити свої сили на фронті — деталі (ВІДЕО)

25 жовтня 2024 р. 18:11

25 жовтня 2024 р. 18:11


Перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли навчання на російських полігонах, уже прибули в зону бойових дій. На злагодження північнокорейських солдатів, яких федерація має намір залучити у війні проти України, виділять кілька тижнів. Про це повідомили в українській розвідці, інформує FREEДOM .

Підготовка солдатів армії КНДР, які прибули в Росію, проходить на п’яти військових полігонах, розташованих на сході країни-агресора, повідомили в Центрі протидії дезінформації при РНБО України. Відправленим Пхеньяном солдатам надають амуніцію, постіль, зимовий одяг і взуття, засоби гігієни. На російських полігонах північнокорейських солдатів навчають використання військової техніки, зокрема безпілотних систем.

“За оцінками російських інструкторів, північнокорейські військові мають чудовий фізичний і моральний дух, але їм бракує розуміння сучасних бойових дій, як-от атаки безпілотниками, тому може бути багато жертв, якщо їх буде розгорнуто на лінії фронту”, — цитує депутата Національних зборів Республіки Корея Лі Шон Квуна видання Reuters.

За кожного військового Росія платить близько 2 тис. доларів на місяць, пише інформаційне агентство “Йонхап”. Водночас середня місячна зарплата в КНДР станом на 2022 рік становила від одного до трьох доларів. Ймовірно, більша частина російських грошей не доходить до північнокорейських військових та їхніх сімей, а залишається у влади КНДР, яка приховує від власного населення перекидання військових до Росії.

“Є ознаки того, що влада Північної Кореї переміщує та ізолює сім’ї [військових] у певному місці, щоб ефективно контролювати їх і ретельно припиняти чутки”, — цитує депутата Національних зборів Республіки Корея Лі Шон Квуна видання Reuters.

Пхеньян планує підготувати близько 12 тисяч північнокорейських військовослужбовців до листопада. Частину з них Москва вже відправила під Курськ, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. На російських полігонах північнокорейських солдатів навчають використання військової техніки, зокрема безпілотних систем. Сили оборони України контролюють частину Курської області вже понад два з половиною місяці.

Армія країни-агресора неодноразово робила спроби витіснити ЗСУ з регіону — безрезультатно, зокрема через брак особового складу. Тепер Кремль намагається збільшити свої сили в Курській області завдяки північнокорейським військовим, замаскованим під бурятів і якутів.

“Сили, ймовірно, занадто малі, щоб переломити хід війни, оскільки Росії потрібно буде подвоїти свій 50-тисячний контингент під Курськом, щоб витіснити українські війська і провести нову хвилю мобілізації, щоб досягти більших успіхів уздовж лінії українського фронту. Північнокорейське підкріплення приходить на тлі ознак того, що Росія намагається поповнити свої сили в умовах величезних втрат в Україні, які, за оцінками західних офіційних осіб, становлять понад 600 тисяч вбитими й пораненими”, — з публікації Financial Times.

Щойно солдати з КНДР будуть залучені у бойових діях проти України, вони стануть для ЗСУ легітимними цілями, зазначили в Білому Домі.

“Якщо вони дійсно братимуть участь у війні проти України, вони — законні цілі, законні військові цілі. І українські військові захищатимуться від північнокорейських військових так само як вони захищаються від російських”, — заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Військові з КНДР не повинні безглуздо вмирати на чужій землі. Таке повідомлення корейською мовою з’явилося на інтернет-платформах проєкту з добровільної здачі в український полон “Хочу жити”. Там нагадали, що Україна виконує норми міжнародного гуманітарного права незалежно від національності, віросповідання та ідеологічних поглядів полонених солдатів.

Північнокорейськими військовими Росія намагається посилити свої сили на фронті — деталі (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua