Угорське суспільство почало усвідомлювати, що Віктор Орбан веде контрпродуктивну політику — деталі від Брусиловської

25 жовтня 2024 р. 18:11

25 жовтня 2024 р. 18:11


Якщо раніше можна було лише сподіватися, що угорське суспільство колись усвідомить, що їхній прем’єр-міністр Віктор Орбан проводить контрпродуктивну політику як стосовно Європейського Союзу, так і щодо самої Угорщини, то тепер опитування показують: опозиційна партія “Тиса” вже випереджає партію влади “Фідес” Орбана серед виборців. Про це сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла завідувачка кафедри міжнародних відносин ОНУ ім. Мечникова Ольга Брусиловська.

“Гадаю, ще до того, як Орбан обійняв цю посаду (маю на увазі Угорщину та Орбана як її представника на посаді голови Ради ЄС), було зрозуміло, що він постарається зашкодити Європейському Союзу якомога більше, оскільки вважає, що Угорщині в ньому не місце. Будь його воля, Угорщина б уже звідти вийшла”, — сказала вона.

Однак, як вона зазначила, угорське суспільство все ж таки не погоджується з Віктором Орбаном у цьому питанні.

“Я хотіла б одразу це зазначити, і зараз це вже очевидно. Якщо раніше я тільки сподівалася і дуже багато разів говорила, що колись угорці зрозуміють, що Орбан веде контрпродуктивну політику не тільки щодо Європейського Союзу, а й до самої Угорщини. То тепер опитування показують, що опозиція випереджає Орбана, і на майбутніх виборах він усе-таки має шанс, м’яко кажучи, піти в історію”, — наголосила Брусиловська.

Щодо головування Орбана в Раді ЄС, то, за її словами, там були кроки, несумісні зі здоровим глуздом, але нічого непоправного не сталося.

“Структура управління Євросоюзу така, що не допускає непоправного. Існують стримування і противаги, а також прерогативи, які належать кожному представнику європейської спільноти. Ніхто, навіть Орбан, не в змозі порушити ці прерогативи. Тому він не зміг завдати непоправної шкоди, навіть якщо дуже старався”, — пояснила Ольга Брусиловська.

Нагадаємо, що опозиційна партія Угорщини “Тиса” обігнала партію влади “Фідес” прем’єр-міністра Віктора Орбана серед виборців, які вже вирішили брати участь у голосуванні. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на опитування будапештського 21 Research Center.

Угорське суспільство почало усвідомлювати, що Віктор Орбан веде контрпродуктивну політику — деталі від Брусиловської

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua