Удар російських військ по Олексієво-Дружківці забрав життя п’ятьох мирних жителів — репортаж із місця трагедії (ВІДЕО)

25 жовтня 2024 р. 19:32

25 жовтня 2024 р. 19:32


П’ятеро мирних жителів стали жертвами атак російської армії в Донецькій області напередодні, 24 жовтня. Три людини загинули в Покровському районі та двоє в Краматорському. На місці трагедії в Олексієво-Дружківці, де росіяни вдарили ракетою по відділенню “Нової Пошти”, побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

Повністю згоріла будівля, в якій знаходилося відділення “Нової пошти” і кілька торгових точок — це результат вчорашнього російського обстрілу невеликого населеного пункту Олексієво-Дружківка. Цю частину міста місцеві жителі називають центром і тут завжди перебувала велика кількість людей. Учора внаслідок обстрілу не вдалося врятуватися двом братам: один із них був співробітником “Нової пошти”.

Юрій живе неподалік від епіцентру удару. Місцевий житель розповідає, що після обстрілу на місці одразу почалася пожежа. Постраждалим намагалися допомогти як місцеві жителі, так і рятувальники.

“Дивлюся — вибух, а в мене тут і племінник, і невістка, Юлія, працювали на пошті. Я бігом сюди, підскочив на машині, а тут усе горить. Там хлопці кричать — допоможіть, а ніхто зайти не може через полум’я. Бачите: одна, друга, третя машина, а в них же бензин, газ… (Два брати там були?) Два рідні брати були, так”, — ділиться житель селища Олексієво-Дружківка Юрій.

Загиблим було 19 і 21 рік. Місцеві досі не можуть повірити, що молодим людям врятуватися не вдалося. Кажуть, хлопці завжди допомагали пенсіонерам у всьому.

“Я ходила до нього на “Нову пошту”. Загинули два брати… (Ви знали їх?) Звичайно. Ми ж тут усе отримували. Вони ж працювали до 18:00. Такі хороші хлопці, взагалі…”, — згадують місцеві жителі.

Від ударної хвилі будинки на двох вулицях селища посічені осколками. В Ірини в будинку немає жодного вцілілого вікна. Сидячи на ліжку в холодному приміщенні, жінка не знає, що робити далі.

“Я там на кухні була і вибухи… (Ви кудись ховалися?) Ні, я на кухні була, в хаті. Злякалася”, — розповідає Ірина.

На місці обстрілу продовжують працювати комунальні служби: відновлюють пошкоджену лінію електропередач. Постраждалі працівники пошти намагаються винести з відділення все, що вціліло після пожежі.

Поблизу згорілої будівлі розташоване спеціальне укриття. Місцеві жителі кажуть, що під час обстрілу ховалися саме там. Це, мабуть, єдине, що вціліло після масованої російської атаки. Крім будівлі, де знаходилося відділення “Нової пошти”, повністю знищено будівлю селищної ради та десятки житлових приватних будинків.

Удар російських військ по Олексієво-Дружківці забрав життя п’ятьох мирних жителів — репортаж із місця трагедії (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)