Причини перекидання військ спецпризначення Кім Чен Ина для підтримки Росії пояснив військовий оглядач

25 жовтня 2024 р. 20:27

25 жовтня 2024 р. 20:27


Війська спеціального призначення — це ті сили, на які Кім Чен Ин розраховує, щоб уникнути несподіваних ситуацій, як-от дезертирство чи втечі. Головною мотивацією цих військ для участі в бойових діях є те, що їхні сім’ї перебувають у заручниках у Північній Кореї. Про це сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Йшлося про те, що перекидаються війська спеціального призначення. Тобто, очевидно, це такі війська, на які Кім Чен Ин хотів би розраховувати. Він не хотів би випадковостей, пов’язаних із дезертирством, втечами тощо. За ідеєю, це мають бути досить добре підготовлені та мотивовані війська”, — сказав він.

Як він зазначив, згідно з наявними даними, військові мотивовані тим, що їхні сім’ї перебувають у заручниках у режиму Кім Чен Ина.

“Таким чином, їх мотивують для того, щоб вони вели бойові дії на чужій землі. Про те, наскільки їхня підготовка релевантна сучасним методам війни, ми дізнаємося тільки в тому випадку, якщо вони вступлять у бій. Власне кажучи, бойові дії відкриють справжні можливості північнокорейської армії”, — вважає Попович.

Крім того, військовий оглядач прокоментував питання про те, скільки ще військових північнокорейський режим може надати Російській Федерації.

“Тут є різні чинники. По-перше, ми бачимо, що вони повинні будуть проходити підготовку. По-друге, ми розуміємо величезну відстань між Північною Кореєю і лінією фронту. Виникають питання логістики. Безумовно, мільйони сюди не прийдуть. Але подивимося, як себе проявлять у бою ці 12 тисяч північнокорейських військовослужбовців. Цілком можливо, що це перші ластівки, і контингент може бути збільшений”, — підсумував Денис Попович.

Нагадаємо, агентство Reuters із посиланням на слова депутата південнокорейського парламенту Лі Сон Квона пише, що північнокорейський режим переселяє та ізолює сім’ї відправлених у Росію військових у певних місцях, щоб більш ефективно контролювати їх і повністю присікати поширення чуток.

Як повідомлялося, перші підрозділи північнокорейських військових уже прибули в зону бойових дій на Курському напрямку.

Причини перекидання військ спецпризначення Кім Чен Ина для підтримки Росії пояснив військовий оглядач

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua