Ворог не припиняє штурмів на Покровському напрямку — карта війни за 25 жовтня (ВІДЕО)

25 жовтня 2024 р. 22:14

25 жовтня 2024 р. 22:14


Армія РФ продовжує зазнавати колосальних втрат — і військових, і техніки. ЗСУ показали так звану «дорогу смерті» в Курській області — вона встелена знищеною російською технікою. Детальніше про це, а також загальну ситуацію на передовій сьогодні, 25 жовтня, повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДOM .

Від початку доби на передовій відбулося вже 125 боїв. Найбільше російських штурмів — на Покровському напрямку, зазначають у Генштабі Збройних Сил України. Основні зусилля окупантів сконцентровані біля населених пунктів Селидове та Промінь. Українські захисники кажуть — на цій ділянці противник постійно намагається змінювати тактику штурмів, але всі його спроби — безрезультатні.

“Спочатку він наступав тільки в пішому порядку, потім він намагався наступати, використовуючи техніку і піхоту паралельно. Після — він спробував наступати тільки за допомогою техніки, зараз він пробує залучати техніку, піший порядок і використовувати такий вид транспорту, як мотоцикли, баггі. Внаслідок того, що в них велика швидкість і дронам важко їх наздогнати. Але все одно — є хитрощі, які ці засоби зупиняють і знищують”, — розповів командир 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша з позивним “Буржуй”.

На Краматорській ділянці українські війська успішно відбили російські штурми в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області. Противник намагався наступати й в районі Греківки Луганської області, а також — Голубівки та Вишневого Харківської області.

Прикордонники на Краматорській ділянці знищили два польові склади боєприпасів окупантів, пункт управління дронами та особовий склад загарбників.  А бійці 409-го батальйону — два зенітно-ракетні комплекси росіян. Воїни 108-ї бригади знищили чергову гаубицю росіян у контрбатарейній битві.

“Дуель відбулася між нашою 100-міліметровою гарматою і російською 152-міліметровою гаубицею. Контрбатарейна боротьба — справжня гра нервів для артилеристів. Ти повинен виявити ворожу гармату і вдарити першим, поки вона не вдарила по тобі. І “боги війни” 108-ї бригади ЗСУ зробили це блискуче! Полювання на окупантів триває”, — з повідомлення пресслужби 108-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ у Facebook.

А десантники показали так звану “дорогу смерті” в Курській області, яка встелена знищеною технікою росіян.

Заява Путіна про нібито оточення українських військ у Курській області — це відверта дезінформація, яка НЕ відповідає дійсності.  Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ. Олександр Сирський наголосив — Збройні сили України продовжують активні бойові дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал російських загарбників.

“Попри сильний тиск противника на Курському напрямку, росіяни зазнають суттєвих втрат в особовому складі та військовій техніці. Зокрема, починаючи з 8 серпня по теперішній час російські війська на цій ділянці фронту втратили 17 819 осіб особового складу. Дякую українським воїнам за стійкість, витримку та справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на всіх ділянках і напрямках фронту!” — написав головнокомандувач Збройних сил України у Facebook.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 685 тисяч осіб. За добу було ліквідовано 1630 російських солдатів, знищено сім танків, 33 бронемашини, 34 артилерійські системи та десятки одиниць іншої техніки противника.

Ворог не припиняє штурмів на Покровському напрямку — карта війни за 25 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua