КНДР дала РФ своїх військових на війну проти України в обмін на ядерні технології, — політолог

25 жовтня 2024 р. 23:33

25 жовтня 2024 р. 23:33


За даними української розвідки, війська Північної Кореї вже перебувають у Курській області на території бойових дій. КНДР надала своїх військових Росії в обмін на ядерні технології та фінансування. Тому північнокорейські військові на війні РФ проти України — всього лише найманці. Такою думкою сьогодні, 25 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділився політолог Ігор Чаленко.

“За даними тієї ж української розвідки, Кім Чен Ин надав Путіну північнокорейських солдатів в обмін на ядерні технології для тактичного ядерного озброєння. Хоча за неофіційними даними, у Кім Чен Ина є вже близько 45-60 ядерних боєголовок. Але, мабуть, у них виникли проблеми з виробництвом цього озброєння, тому й необхідні технології. Ну і плюс — фінансування”, — вважає політолог.

За його словами, саме тому зараз не можна дивитися на північнокорейських військовослужбовців як на повноцінну окрему одиницю. Це, швидше, найманці.

“Південна Корея чітко схарактеризувала те, що відбувається. Путін банально купив до трьох тисяч північнокорейських військовослужбовців. У перспективі — до 12 тисяч військовослужбовців. Але це просто найманці, яких справді використовуватимуть як зазвичай, іншими словами, як “гарматне м’ясо”. На жаль, для північнокорейських сімей, звідки ці військовослужбовці, їхня доля буде точно не вартою заздрості. А для самих військовослужбовців буде щастям потрапити в український полон”, — підсумував Ігор Чаленко.

КНДР дала РФ своїх військових на війну проти України в обмін на ядерні технології, — політолог

Джерело: uatv.ua (Світ)