Загарбники нависають над Селидовим як із півночі, так і з півдня — деталі від Варченка

26 жовтня 2024 р. 00:01

26 жовтня 2024 р. 00:01


У районі Селидового Донецької області ситуація складна. Російські окупаційні війська нависають над містом як з півночі, так і з півдня. Крім того, українським захисникам уже доводиться вести бойові дії в окремих районах міста. Про це сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“У Селидовому складна обстановка. Ми розуміємо, що російські окупанти і з півночі, і з півдня нависають над містом, атакують по фронту. Українським Силам оборони доводиться ввести бойові дії вже в районах міста: триває складна позиційна війна з елементами міського бою”, — сказав він.

Варченко зазначив, що перед українськими солдатами стоїть завдання ефективно використати ситуацію для знищення ресурсів російських загарбників на цій ділянці фронту.

Але, за його словами, концентрація сил і засобів противника на одному напрямку не завжди означає ослаблення його позицій на іншому.

“Як показує практика, резервів достатньо, щоб атакувати на 8-10, навіть 11 напрямках, не рахуючись із втратами. Зрозуміло, що при цьому Сили оборони мають можливість доволі серйозними масштабами знищувати ці сили і засоби. Але не треба розслаблятися через те, що, наприклад, концентрація в Селидовому послаблює концентрацію на Курахівському, Покровському напрямках або в районі Часового Яру. Ні, на сьогоднішній день важкі бої йдуть практично за всіма цими напрямками”, — наголосив Іван Варченко.

Як повідомлялося , за минулу добу Сили оборони України ліквідували на фронті 1 630 російських окупантів, а також знищили засіб ППО, 33 бойові броньовані машини та понад 70 ворожих безпілотників.

Загарбники нависають над Селидовим як із півночі, так і з півдня — деталі від Варченка

Джерело: uatv.ua (Світ)