США готуються отримати нову систему глушіння супутників Росії і Китаю

26 жовтня 2024 р. 01:08

26 жовтня 2024 р. 01:08


Космічні сили США планують у 2025 році отримати нову систему глушіння сигналів супутників, яка дозволить ефективніше протидіяти зростаючій кількості космічних систем Росії та Китаю.

Систему розробила американська компанія L3Harris Technologies Inc., пише Bloomberg.

Нова система, відома під назвою Meadowlands, є полегшеною й мобільною версією існуючої "Counter Communications System", яку офіційно ввели в експлуатацію у 2020 році. Meadowlands може отримувати оновлення програмного забезпечення та здатна глушити ширший спектр частот, що робить її застосування гнучкішим.

Першочергово планувалося, що система надійде на озброєння у жовтні 2022 року, однак цей термін перенесли через технічні проблеми, які компанія не розголошує. Наразі, як зазначають представники Космічних сил, Meadowlands пройшла всі необхідні системні тестування та готова до доставки наступного року.

У період із січня по березень 2025 року Космічні сили оцінять готовність перших п’яти із запланованих 32 одиниць системи для оперативного застосування. Ці перші екземпляри передадуть підрозділу радіоелектронної боротьби Space Delta 3, який спеціалізується на захисті космічних систем США від загроз.

Зазначається, що системи, такі як Meadowlands, призначені для тимчасового блокування супутникових сигналів у разі конфлікту, зокрема для захисту від розвідувальних супутників інших країн. Зараз Китай використовує понад 300 супутників дистанційного зондування з різними датчиками, що розширює здатність китайських військових спостерігати за стратегічними об'єктами, зокрема американськими авіаносцями. У Росії, попри високий технічний рівень супутників, кількість таких апаратів значно менша у порівнянні з США та Китаєм.

Нагадаємо, Росія наклала вето на запропоновану США та Японією резолюцію Ради Безпеки ООН щодо зобов'язань держав-учасниць Договору з космосу не розміщувати ядерну зброю на орбіті навколо Землі. У Білому домі вважають, що це поставить під загрозу низку життєво важливих сфер.

США готуються отримати нову систему глушіння супутників Росії і Китаю

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua