"Удари відплати" завершено: в Ізраїлі зробили заяву щодо операції проти Ірану

26 жовтня 2024 р. 07:29

26 жовтня 2024 р. 07:29


У ніч на суботу, 26 жовтня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала авіаударів по іранських військових об'єктах. В атаках на відстані близько 1 600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, серед них — винищувачі, розвідники та заправники.

Про це повідомило видання The Times of Israel . Ізраїльські військові запевнили у спеціальній заяві, що всі літаки успішно повернулися на свої бази.

"Удари завдавали декількома хвилями впродовж декількох годин у різних районах Ірану" , — йдеться в повідомленні.

За інформацією Армії оборони Ізраїлю, ударів завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї протиповітряної оборони й об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися під час іранських атак на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.

Крім того, ізраїльські військові заявили, що ці удари надали військово-повітряним силам  Ізраїлю "ширшу свободу дій у повітрі в Ірані" та що вони мають широкий вибір цілей, які можуть вразити під час майбутніх операцій, якщо це буде потрібно. Збитки від ударів визначать згодом. У ЦАХАЛі додали, що Іран заплатив ціну за свої атаки на Ізраїль.

Після завершення ізраїльських ударів по Ірану офіційний представник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі у заяві англійською мовою попередив, що якщо Іран "зробить помилку", пішовши на подальшу ескалацію, то Ізраїль знову відповість.

У відповідь Іран зазначив, що його система протиповітряної оборони успішно відбила атаки Ізраїлю, однак деяким об'єктам завдано "обмежених збитків". Тегеран визнав, що Ізраїль атакував військові об'єкти у провінціях Тегеран, Хузестан та Ілам. При цьому Іран та Ірак уночі закривали свій повітряний простір.

Нагадаємо, що у США вже відреагували на дії Ізраїлю. Речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт заявив, що його країна не бере участі в операціях ізраїльських військових проти Ірану . До того ж західні журналісти зазначали, що Ізраїль попередив Білий дім про удари заздалегідь.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

"Удари відплати" завершено: в Ізраїлі зробили заяву щодо операції проти Ірану

Джерело: trueua.info (Світ)