Iран та Iрак повністю закрили повітряний простір на фоні атак Iзраїлю

26 жовтня 2024 р. 08:21

26 жовтня 2024 р. 08:21


Iран та Iрак закрили свій повітряний простір через масовану атаку Iзраїлю .

Про це повідомляє CNN .

Іран закрив свій повітряний простір до суботи, 9:00 за місцевим часом (1:30 за східним часом), а Ірак — до 11:00 за місцевим часом (4:00 за східним часом).

Джерела зазначають, що приблизно в той же момент, коли відбулися удари по Тегерану, згідно з даними FlightRadar24, чотири цивільні літаки почали вилітати з іранської столиці.

Напівофіційне іранське інформаційне агентство Fars повідомило про атаки на кілька військових баз на заході Ірану та на південному заході Тегерана. У США запевнили, що не беруть участі у військовій операції Ізраїлю проти цілей в Ірані.

Видання пише, що ймовiрно, удари Ізраїлю по Ірану триватимуть ще кілька годин. Тим часом у Тегеранi лунає друга хвиля потужних вибухів внаслідок атаки Iзраїлю. Також іранські офіційні особи заявили, що вибухи, які лунають вранці в суботу, пов'язані з роботою протиповітряної оборони в кількох районах навколо Тегерана та країни.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю , запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

А 26 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Iран та Iрак повністю закрили повітряний простір на фоні атак Iзраїлю

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)