На аукціоні продадуть банан, обмотаний скотчем: яка його вартість

26 жовтня 2024 р. 08:21

26 жовтня 2024 р. 08:21


Основні тези

  • Інсталяцію Мауріціо Каттелана "Комік" з бананом і скотчем продадуть на аукціоні Sotheby's у листопаді 2024 року.
  • Ціна роботи становить від 1 до 1,5 мільйона доларів, а покупець отримає сертифікат справжності і право на демонстрацію твору.

На аукціоні продадуть банан, обмотаний скотчем / Sotheby's

На аукціоні Sotheby's виставили неординарну роботу італійського художника Мауріціо Каттелана. Вона має назву "Комік" і представляє банан, приклеєний до стіни скотчем.

Як пише Bloomberg , роботу італійського художника буде виставлено на продаж на аукціоні Sotheby's у листопаді 2024 року.

Дивіться також 24 Канал розпочав благодійний розіграш унікального лоту від Дмитра Кулеби

Історія відомого банана

Якось художник Мауріціо Каттелан приклеїв скотчем свіжий банан до стіни на виставці Art Basel Miami Beach у 2019 році, це спочатку викликало обурення. Пізніше інсталяція була прибрана: через декілька днів вона стала предметом мемів та підробок. Про неї багато писали та говорили, а одна людина навіть з'їла інсталяцію.

Інсталяція була зроблена у трьох екземплярах:

  • 1 варіант був переданий до музею Соломона Ґуґґенгайма (США),
  • 2 інших знаходяться у приватній власності.

Через 5 років одну з робіт, що перебувала у приватній власності, вирішили продати. Її ціна становить від 1 до 1,5 мільйона доларів.

Ми маємо справу не тільки з одним із найважливіших і значних творів мистецтва, які коли-небудь створював (Каттелан). Це справді один із найбільш обговорюваних творів століття,
– розповів голова відділу сучасного мистецтва Sotheby's Девід Галперін.

Той, хто придбає роботу, отримає сертифікат справжності. Він дає право на демонстрацію твору мистецтва та включає докладні інструкції з його демонстрації.

На аукціоні продадуть банан, обмотаний скотчем: яка його вартість

Джерело: 24tv.ua (Світ)