Північна Корея заявляє, що будь-яка допомога Росії є законною

26 жовтня 2024 р. 09:52

26 жовтня 2024 р. 09:52


Україна, США та інші західні союзники заявляють, що мають докази того, що Пхеньян відправив тисячі військових до Росії.

Північна Корея заявила, що відправка корейських військ на допомогу Росії відповідатиме міжнародному праву, хоча й не підтвердила, що відправка відбулася.

Раніше і Пхеньян, і Кремль намагались спростувати правдивість цих повідомлень. Зараз Путін не заперечує факт того, що відправка відбулася.

Україна заявляє, що участь Північної Кореї у війні може бути прирівняна до злочину агресії, згідно з міжнародним правом.

Кім Чен Гю, віце-міністр закордонних справ Північної Кореї, заявив, що МЗС не бере безпосередньої участі в питаннях, якими займається міністерство оборони, і не буде давати будь які коментарі.

Він також додав: «Якщо те, про що говорять світові ЗМІ — правда, значить все, що відбувається, відповідає нормам міжнародного права», пише Reuters.

Північна Корея і Росія розвинули тісніші зв’язки відтоді, як Путін розпочав війну проти України. Було підписано новий пакт про взаємну оборону. Україна та західні країни раніше звинувачували Північну Корею в постачанні зброї Росії. Пхеньян і Москва, в свою чергу, заперечували цей факт.

В останній заяві Путіна йдеться, що Москва і Пхеньян самі вирішують, як виконувати угоду про взаємну оборону, і звинуватив Захід в ескалації війни.

Президент України Володимир Зеленський (посилаючись на дані розвідки) заявив, що Росія планує залучити північнокорейські війська з 27-28 жовтня.

Українська військова розвідка заявила, що близько 12 000 північнокорейських військових, у тому числі 500 офіцерів і три генерали, вже перебувають на території Росії. Їх навчання проходять на п'яти військових базах.

Сполучені Штати заявляють, що є докази присутності північнокорейських військ у Росії. Південнокорейські законодавці стверджують, що близько 3 000 солдатів вже відправлені. І що будуть відправлені ще.

Північна Корея заявляє, що будь-яка допомога Росії є законною

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua