Вплив погоди на бойові дії на Курщині прокоментував військовий

26 жовтня 2024 р. 10:18

26 жовтня 2024 р. 10:18


Погода ускладнює ведення бойових дій у Курській області. Річ не в холодах, а в дорогах. Польові вже “розвезло”, і тепер і Збройні сили України, і армія РФ прив’язані до асфальту. Про це сказав військовослужбовець Збройних сил України Кирило Сазонов в інтерв’ю FREEДОМ .

“Асфальтових доріг не так багато. А кількість дронів у повітрі просто зашкалює. Плюс є КАби, плюс ракети, арта, “Гради” — всі ці речі вони використовують. І дуже багато дронів. І FPV-дрони — це біда. Ми втратили за три тижні, не минуло й місяця, п’ять машин та броньовик… І ми викручувалися досі використанням польових доріг. Вони тут укочені, добрі, рівні. І ними можна цілком їздити. Але зараз ситуація так склалася, пішли дощі. Вже кілька днів сухо, але дороги розвезло. І навіть джип не проходить польовими дорогами. І ми, і противник зараз прив’язуємось до асфальту. І, відповідно, по асфальту працюють із усього, чого можна”, — прокоментував військовий.

Це призводить до ускладнення логістики та збільшення втрат на логістиці, констатує він.

“Викручуємося за рахунок РЕБів, за рахунок переміщення вночі, переміщення в сірий час, тобто рано-вранці та ввечері, коли сіріє, коли “теплик” [тепловізор] та прилад нічного бачення ще не варто міняти один на інший. Викручуємось. Але це і нам важко, і противнику важко, тому що ми теж працюємо по його дорогах, по його логістиці”, — зазначив Кирило Сазонов.

Нагадаємо, раніше військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов зазначив, що українські військові в Курській області РФ проводять наступальні дії маневреного характеру.

Вплив погоди на бойові дії на Курщині прокоментував військовий

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua