Ситуація в Курській області — ганьба Путіна і повний провал усієї пропаганди, — Сазонов

26 жовтня 2024 р. 12:33

26 жовтня 2024 р. 12:33


Операція Сил оборони України в Курській області стала великою проблемою Путіна, оскільки після її початку він більше не може говорити, що все йде за планом. Таку думку висловив військовослужбовець Збройних сил України Кирило Сазонов в ефірі FREEДОМ .

“Ситуація в Курській області — це ганьба Путіна, це повний провал усієї пропаганди. Тому що, як би там не було, він завжди казав: “війни немає” — “є “спеціальна військова операція”, яка йде за планом”… І коли йому говорили, а чому повільно, чому такі втрати, він говорив: “Все за планом, ми так і планували”. І, в принципі, це все сходило з рук. Не вдалося взяти Київ за три дні? І не планували. Не вдалося окупувати Україну за місяць? І не планували. У нас там “денацифікація”, “десатанізація”, якась “демілітаризація”. Загалом, повне марення. Але, в принципі, завжди можна було сказати, що все за планом, ми так і хотіли. А тут Збройні сили України в Курській області на території Росії воюють”, — коментує гість ефіру.

Він наголошує, що Курська операція ЗСУ стала проколом російської розвідки, російського командування та особистим проколом Путіна дуже болючим. Він більше не може сказати, що все йде за планом, а сказати, що не за планом визнати провал.

“Курська область для нього справді велика проблема. Росіяни дуже спокійно ставилися до того, що відбувається в Україні. Їм байдуже. Це десь далеко, це десь в Україні. А тепер це тут, поряд, це на території Росії. І те, як воює тут Росія, їх травмує. Тому що воюють вони тут так само, як і на Донбасі. Трьома КАБами зносять чотири будиночки, у підвалах яких ми сидимо. Цілком просто руйнують — у цеглу, щебінь. Вони просто цю частину Курської області знищують. Знищують, як нищили Соледар, Вугледар, Бахмут, Авдіївку… І це все потрапляє так чи інакше до російських новин. Є “солдатське радіо”, соціальні мережі, є чутки. Усього цього не приховаєш. Тому для Путіна питання того, що відбувається у Курській області, справді дуже болючі”, — підсумував Кирило Сазонов.

Нагадаємо, раніше військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов зазначив, що українські військові в Курській області РФ проводять наступальні дії маневреного характеру.

Ситуація в Курській області — ганьба Путіна і повний провал усієї пропаганди, — Сазонов

Джерело: uatv.ua (Світ)