В Італії розслідують злочинність в одному з найбільших центрів виробництва предметів розкоші

26 жовтня 2024 р. 15:40

26 жовтня 2024 р. 15:40


Італійське місто Прато є ключовим промисловим центром країни. Однак нині регіон перетворився на перехрестя злочинного бізнесу, де процвітає експлуатація та насильство, пише Reuters.

Тосканське місто є місцем концентрації китайського виробництва одягу й аксесуарів під марками відомих світових брендів з етикеткою «зроблено в Італії».

Лука Тескаролі, головний прокурор Прато, пише «Проникнення в сферу бізнесу мафіозних об'єднань, як італійських, так і іноземних — є нинішньою реальністю».

Прокурор зауважив, що проведене розслідування виявило корупцію між місцевою поліцією та підприємцями, які платили злочинним організаціям,  через створені для цього платіжні системи.

Він додав, що для Прато та його околиць «характерна криміногенна обстановка і небезпека».

Протягом останніх років у цьому районі відбулася низка поліцейських рейдів, також були проведені численні кримінальні розслідування щодо ймовірності використання нелегальних іммігрантів і недотримання базових правил використання праці та безпеки.

За останній рік були зафіксовані випадки агресії щодо експлуатованих робітників, переважно пакистанців, які протестували за кращі умови праці.

Нещодавно прокуратура розпочала розслідування за фактом робочої експлуатації, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і погроз після того, як було здійснено напад (групою людей у капюшонах із залізними прутами) на чотирьох працівників, які брали участь в акції протесту біля п'яти ательє модного одягу.

Лука Тескаролі пише: «Комплексні розслідування підтвердили факти застосування експлуатації праці (13-годинний робочий день майже без перерв, сім днів на тиждень із заробітною платою не більше трьох євро на годину) та агресії».

В Італії розслідують злочинність в одному з найбільших центрів виробництва предметів розкоші

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)