Багатонаціональна операція Interflex: інструктори з Великої Британії продовжують навчати українських новобранців

26 жовтня 2024 р. 18:00

26 жовтня 2024 р. 18:00


У межах операції Interflex навчання українських воїнів у Великій Британії проводять британські інструктори. Військовослужбовці відпрацьовують ведення вогню і тактику пересування на різних відстанях, а також складають тести на точну стрільбу. Як зазначили в Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), це допомагає новобранцям адаптуватися до різних бойових ситуацій, швидко реагувати на зміни обстановки, зберігати точність вогню та максимальну ефективність ураження цілей, інформує FREEДOM .

“В умовах сучасних бойових дій вогнева підготовка важлива для українських військових. Вона дає змогу нашим воїнам готуватися до будь-яких викликів на полі бою, підвищує їхню ефективність і шанси на успіх. Також важливою є робота в парах, яка дає змогу військовим краще координувати свої дії, підтримувати один одного та ефективніше виконувати бойові завдання”, — з повідомлення Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Операція Interflex — це наймасштабніша програма підготовки на території Великої Британії з часу Другої світової війни. Операція Interflex — це програма підготовки українських військових за найкращими стандартами Королівських збройних сил Великої Британії та з урахуванням специфічних і дієвих для поля бою традицій кожної з країн-учасниць навчальної місії.

Велика Британія та 12 країн-партнерів об’єдналися, щоб підтримати Україну в підготовці новобранців. За два роки в межах програми Interflex Велика Британія за підтримки партнерів підготувала понад 40 тис. військовослужбовців Сил оборони України.

Багатонаціональна операція Interflex: інструктори з Великої Британії продовжують навчати українських новобранців

Джерело: uatv.ua (Світ)