Рятувальна операція після нічної атаки РФ на Дніпро тривала понад 12 годин — масштаб руйнувань (ВІДЕО)

26 жовтня 2024 р. 18:00

26 жовтня 2024 р. 18:00


П’ятеро людей загинули, понад 20 дістали поранення внаслідок завданих ударів російськими ракетами по Дніпру в ніч на 26 жовтня. Один двоповерховий будинок на вісім квартир повністю зруйновано, два таких самих сусідніх — значно пошкоджено, і вони можуть обвалитися будь-якої миті, кажуть рятувальники. Частково пошкоджено і будівлю лікарні, інформує FREEДОМ .

“Другий поверх провалився. Я там була після вибуху, то там хлопці людей витягували”, — каже мешканка Дніпра Галина.

Галина живе всього за кілька сотень метрів від епіцентру вибуху. Жінка розповіла, що її будинок дивом не постраждав, навіть вікна залишилися цілими. Однак сусідній двоповерховий будинок із вісьмома квартирами зруйнований повністю.

“Пил летів, тут було таке! Ви що, нехай Бог милує! Я в жаху! Там стільки шиферу, дошки… Дошки аж біля нашого будинку, за метрів 500”, — ділиться місцева мешканка.

Люди розповідають, що між попередженням про ракетну атаку й ударом минуло занадто мало часу. Вони навіть не встигли вийти в коридор, а багато хто в цей час уже спав — було близько опівночі.

“Незрозуміло було… Вікна все повиривало, все полетіло в кімнату, прямо вирвало з корінням пластикові вікна. Це зараз, уже вранці, дивишся і бачиш, що в спальні уламки від стекол стирчать прямо в матраці. Буквально на п’ять сантиметрів ближче, і в голову б уже прилетіло”, — розповідає житель Дніпра Олексій.

Через кілька годин стало відомо про трьох загиблих — усі вони були мешканцями зруйнованого будинку. Рятувальники зазначили, що не знали, скільки точно людей перебувало у квартирах уночі, тож із ранку залучили кінологів і чотирьох собак.

“Вони вказали на можливе місце, де може перебувати людина. Далі потрібно було розбирати завали”, — зазначає кінологиня пошуково-рятувального кінологічного загону “Антарес” Карина Колісніченко.

Через годину на місці, зазначеному пошуковими собаками, рятувальники знайшли ще одного загиблого. За їхніми словами, вночі дивом вдалося врятувати жінку: її придавило металевою балкою, але вона залишилася живою.

“Ми застосували той елемент, який не один раз застосовували на завалах — хвилину тиші. Вона якраз дала позитивний результат. Ми почули звуки або поплескування по металевому предмету, почули, що йде звук, і визначили основне місце для розбору завалів”, — розповів заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) України в Дніпропетровській області Сергій Корінний.

Рятувальна операція тривала понад 12 годин. Весь цей час поліція приймала заяви про пошкоджене майно. Непридатними для проживання попередньо визнали 16 квартир: їхніх мешканців відселятимуть. Загалом пошкоджено кілька десятків багатоповерхових будинків.

“У ніч із п’ятниці на суботу, фактично у вихідний день, коли всі сім’ї були у себе вдома, ми бачимо, що ракета влучила в житловий будинок. Є й постраждалі: є загиблі, є поранені. Ми бачимо, наскільки пошкоджені будинки, які розташовані поруч”, — наголосив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Другого удару росіяни завдали по центральній частині Дніпра. У результаті пошкоджено кілька сотень квартир і лікарню. Від самого ранку в місті працюють усі необхідні служби, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки нічних ракетних ударів.

Рятувальна операція після нічної атаки РФ на Дніпро тривала понад 12 годин — масштаб руйнувань (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)