Погода не внесе вирішальних коректив у військові дії, — Варченко

26 жовтня 2024 р. 18:27

26 жовтня 2024 р. 18:27


Осінньо-зимовий період вплине на перебіг бойових дій, однак цей фактор не буде вирішальним, оскільки противник атакує зараз насамперед масою живої сили. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Не варто сподіватися. Сучасна техніка, сучасні методи, способи ведення бойових дій дають змогу досягати успіху, в тому числі в складних погодних умовах. Разом з тим ми розуміємо, що свої корективи природа і погода вносить, поки що закони фізики ніхто не скасовував щодо бойових дій, наприклад, у полях. У зв’язку з осінньо-зимовим періодом поля стануть непридатними для масового просування важкої та навіть легкої техніки на тій чи іншій ділянці фронту. Водночас ми не забуваємо, що ворог атакує зараз насамперед масою живої сили. Кількість і робота техніки значно зменшилися. Так, ми розуміємо, що погода точно внесе корективи, але це не буде абсолютним і вирішальним фактором”, — зазначив експерт.

Також Варченко вважає, що важливо використовувати всі наявні можливості маневрового бою, щоб стримувати велику кількість сил противника в живій силі.

“Важливо зараз використовувати всі можливості маневрового бою, всі можливості боєприпасів, які є, для того, щоб стримувати велику кількість сил противника в живій силі, тобто касетні боєприпаси, які дають змогу знищувати противника в полях і посадках”, — сказав він.

Найбільшими успіхами щодо сповільнення наступу ворога вирізняються ті ділянки фронту, на яких вдалося створити надійну лінію оборони.

“Там, де фахово працюють наші Сили оборони, де вдалося створити надійну лінію оборони, там бачимо більш успішні кейси зі стримування ворога. Там, де не виходить відразу закріпитися на позиціях, там різна ситуація. Ми бачимо загалом сповільнення по фронту наступу російських військових і розуміємо, що їм зараз важко поповнювати свої резерви, щоб зберігати наявні у них у вересні та жовтні темпи наступу”, — зазначив Варченко.

Погода не внесе вирішальних коректив у військові дії, — Варченко

Джерело: uatv.ua (Світ)