На Придніпровському напрямку російські окупанти демонструють нібито готовність до форсування Дніпра, — Братчук

26 жовтня 2024 р. 19:45

26 жовтня 2024 р. 19:45


Нещодавно російські військові відновили тактичні наступи на кордоні Донецької та Запорізької областей і досягли деяких успіхів у цих локальних атаках. У селі Левадне у противника було тактичне просування. Однак свій успіх тут ворог розвинути не може. Про це сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Ба більше, за тими радіоперехопленнями, які є, стало відомо, що на цьому напрямку росіяни сьогодні не хочуть іти в атаки. Бо ті посадки, які поки що тут збереглися, не дають їм шансів залишитися в живих. Тому їхній наступ у цьому напрямку трохи сповільнився”, — розповів Братчук.

За його словами, те, як може складатися ситуація на цьому напрямку, багато в чому залежатиме від того, наскільки злагодженою буде взаємодія між підрозділами Сил оборони України.

“І велике значення має також управлінський фактор. Сьогодні очевидно, що ті помилки, які були допущені, наприклад, у Донецькій операційній зоні, зараз виправляються, і сподіваюся, що цей гіркий урок втрати деяких населених пунктів дасть змогу українській стороні уникнути такої самої долі населених пунктів на інших напрямках”, — зазначив речник Української добровольчої армії “Південь”.

Братчук також прокоментував загальну ситуацію на Запорізькому напрямку.

“На Оріхівському напрямку постійно активно працює авіація противника. Однак тут спостерігається менше штурмових дій. Що стосується Придніпровського напрямку, то тут відбувається по кілька штурмових дій на день. Завдання противника зрозуміле — спроба захопити острови. Водночас тут використовується і відповідний інформаційний супровід противника, тому що ворог демонструє нібито готовність до форсування Дніпра. Тут потрібно зазначити, що росіяни дуже добре вивчили досвід наших плацдармів у районі населеного пункту Кринки. Отримавши жорстокий урок, вони намагаються використати це у своїй підготовці”, — підсумував Сергій Братчук.

На Придніпровському напрямку російські окупанти демонструють нібито готовність до форсування Дніпра, — Братчук

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua