Оборонні позиції в Селидовому стримують російський наступ на Покровськ: ситуацію оцінив експерт

26 жовтня 2024 р. 19:45

26 жовтня 2024 р. 19:45


Російський наступ у Донецькій області, зокрема, сконцентрувався в районі Селидового. Оборона цього населеного пункту українською армією не дозволяє загарбникам просуватися на головному напрямку удару — Покровському. Про це сьогодні, 26 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

“Основний вузол протистояння дещо змістився безпосередньо з вістря Покровського виступу на лівий фланг російського наступу [в Донецькій області]. По-нашому, південніше, в район Селидового. Значною мірою селидівська оборона не дає просуватися російським окупантам на головному напрямку удару — Покровському напрямку”, — сказав він.

Як він зазначив, концентрація російських військ навколо Селидового свідчить про задіяння насамперед оперативних резервів.

“Це означає, що в них недостатньо стратегічних резервів, і вони змушені переміщати з одного напрямку на інший найбільш підготовлені підрозділи. Це хороший момент. Але погано те, що противник продовжує значно перевершувати нас у живій силі та у вогневій потужності”, — наголосив Лакійчук.

За його оцінкою, на Селидівській ділянці фронту тривають важкі бої.

“Спочатку вони намагалися взяти місто в лоб, але в них нічого не вийшло. Тепер навколо Селидового утворилося півкільце, яке одній бригаді стримувати значно важче. Це дає змогу росіянам знову перейти до охоплюючих дій і спроб прорватися в саме місто. Скільки протримається оборона, складно сказати. Проте Селидове стримує наступ на Покровськ, а в разі його падіння відновляться фронтальні наступи на Покровському виступі”, — підсумував Павло Лакійчук.

Як повідомлялося , протягом минулої доби на фронті відбулося 192 бойових зіткнення. Російські війська завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотирьох ракетних ударів із застосуванням восьми ракет, а також 91 авіаудар, скинувши 139 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 300 обстрілів, з них 142 — із реактивних систем залпового вогню.

Оборонні позиції в Селидовому стримують російський наступ на Покровськ: ситуацію оцінив експерт

Джерело: uatv.ua (Світ)