В США 75 хворих унаслідок спалаху важкої кишкової палички в McDonald's (ВІДЕО)

26 жовтня 2024 р. 22:20

26 жовтня 2024 р. 22:20


Щонайменше 75 осіб у 13 штатах США захворіли внаслідок спалаху кишкової палички, пов'язаного з гамбургерами Quarter Pounder від McDonald's, повідомили в п'ятницю в Центрі з контролю і профілактики захворювань.

Серйозний спалах кишкової палички, пов'язаний із бургерами Quarter Pounder від McDonald's, сягнув 75 зареєстрованих випадків, переважно на заході США, повідомила влада в п'ятницю.

Кількість госпіталізацій зросла до 22, хоча додаткових випадків смерті, крім смерті літнього пацієнта в Колорадо, не зареєстровано, згідно з даними Управління з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами і Центрів з контролю і профілактики захворювань.

В однієї дитини та одного дорослого розвинувся гемолітико-уремічний синдром – серйозне захворювання, за якого пошкоджуються кровоносні судини в нирках.

Слідчі ще не підтвердили конкретний інгредієнт як джерело зараження, хоча вони оцінюють, чи могли джерелом бути нарізана цибуля або яловичі котлети.

Поки триває розслідування, Taylor Farms, яка постачає нарізану цибулю в постраждалі регіони, оголосила про добровільне відкликання своєї жовтої цибулі.

Ресторани McDonald's у 13 постраждалих штатах тимчасово прибрали Quarter Pounders зі своїх меню, хоча інші страви, включно з іншими бургерами з яловичиною, залишаються доступними.

Акції гіганта швидкого харчування впали більш ніж на два відсотки на початку денних торгів.

Тим часом юридичні фірми Ron Simon & Associates і Meyers & Flowers подали позови від імені двох окремих споживачів із Колорадо та Небраски, які захворіли після вживання бургерів.

Кожен позов вимагає відшкодування збитків у розмірі не менше 50 000 доларів, і адвокат Рон Саймон повідомив AFP, що планує представляти загалом 25 жертв.

«Коли споживач іде в McDonald's, щоб купити їжу, він надає величезну довіру тому, що McDonald's зробив усе можливе, щоб зробити вашу їжу безпечною», – сказав Саймон.

«І тут, чи то неправильне тестування, чи то неправильний нагляд, чи то неправильне поводження, якимось чином у цю їжу потрапила отрута, і довіру підірвано».

Центр з контролю і профілактики захворювань порадив тим, хто з'їв чверть фунта і в кого з'явилися симптоми отруєння кишковою паличкою, як-от діарея, кривава діарея, температура вище за 38,9 °C і блювота, звернутися по медичну допомогу.

Симптоми зазвичай проявляються через три-чотири дні після зараження, і більшість людей одужують протягом п'яти-семи днів без лікування. Однак деякі випадки можуть стати серйозними і вимагати госпіталізації.

McDonald's заявив у вівторок, що вжив «швидких і рішучих дій», і що безпека харчових продуктів є його «головним пріоритетом».

В США 75 хворих унаслідок спалаху важкої кишкової палички в McDonald's (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)