Від початку осені Росія пошкодила чотири цивільні судна в портах Одеси, — Сибіга

26 жовтня 2024 р. 22:26

26 жовтня 2024 р. 22:26


Від початку осені внаслідок російських обстрілів у портах Одеського регіону було пошкоджено чотири цивільних судна, одне з яких було із зерном для Єгипту, а інше — з гуманітарним вантажем Продовольчої програми ООН для Палестини. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час свого візиту до Єгипту, інформує FREEДOM .

“Мета Росії цинічна — послабити українську економіку, витіснити Україну з іноземних ринків, замінити наше зерно своїм, а також викраденим з тимчасово окупованих територій нашої країни. Заради цієї комерційної мети Москва готова поставити під загрозу голоду мільйони людей у світі, які залежать від українського продовольства. Це використання продовольства як зброї. І ми повинні покласти цьому край”, — заявив міністр закордонних справ України.

Сибіга наголосив на критичній необхідності відновлення та захисту свободи мореплавства у Чорному морі. За його словами, для цього Україні потрібна солідарність і сильний голос усіх зацікавлених сторін, усіх країн-однодумців, які поважають Статут ООН і міжнародне право. Україна розраховує, що Єгипет займе чітку та виразну позицію з цього критично важливого питання.

Від початку осені Росія пошкодила чотири цивільні судна в портах Одеси, — Сибіга

Джерело: uatv.ua (Світ)