На Покровському напрямку зафіксовано найбільшу кількість штурмів — карта війни за 26 жовтня (ВІДЕО)

26 жовтня 2024 р. 22:26

26 жовтня 2024 р. 22:26


Від початку доби на передовій відбулося 90 бойових зіткнень. Найбільшу кількість російських штурмів зафіксовано на Покровському напрямку. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України (Генштаб ЗСУ), інформує FREEДOM .

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки та Греківки Луганської області. Противник намагався наступати і в районі Торського, Тернів і Серебрянки Донецької області, а також Кругляківки, Кіндрашівки, Синьківки, Берестового, Стариці та Вовчанська Харківської області.

На Харківському фронті російські окупанти проводять комбіновані атаки, зазначають українські захисники.

“Противник застосовує легкоброньовану та броньовану техніку, намагається закинути штурмову піхоту на передню лінію. Також це поетапне піше накопичення. Російські окупанти рухаються по посадках, щоб по них було складніше відпрацювати артилерією. Також вони перебігають у чистому полі ланцюгом по 8-10 осіб. Сили оборони з 10 ліквідують 9, один добіг. За ними йде наступна партія. Ті, що вижили, намагаються накопичитися, перегрупуватися і просунутися ближче до наших позицій”, — повідомив командир батальйону ударних безпілотних авіакомплексів “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко.

На Куп’янській ділянці Харківського фронту в росіян безуспішна ціль — Куп’янськ-Вузловий, кажуть експерти.

“Сюди ворог намагається просуватися малими групами. Хтось зачепиться і так накатами: атаки відбуваються буквально кожні 20-30 хвилин. У ворога дуже багато піхотної компоненти. Це те, що ворог намагатиметься використовувати максимально, закидати тілами своїх так званих воїнів, просування решти до цілі. Першими йдуть ті, кого взагалі не шкода, хоча росіяни не шкодують нікого. За ними потім ідуть більш підготовлені бійці, які теж гинуть, але намагаються закріпитися на тих позиціях, які в них ще можуть з’являтися”, — зазначає речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Також на Куп’янській ділянці прикордонники ліквідували піхоту російських окупантів, бойову машину піхоти, гармату, п’ять автомобілів і військову вантажівку. А на Вовчанській ділянці знищили укриття загарбників разом із особовим складом: склади боєприпасів, пункти спостереження та зв’язку.

Не полишають спроб вести активні штурмові дії російські окупанти і в районі Селидового.

“Селидівська оборона стримує значною мірою і не дає просуватися російським окупантам на головному напрямку удару, на Покровському напрямку. І те, як противник концентрує резерви навколо Селидового, свідчить, що задіяні насамперед оперативні резерви. Тобто, у них недостатньо стратегічних резервів. Вони змушені оперативно найбільш підготовлені підрозділи переміщати з одного напрямку на інший”, — наголошує керівник військових програм безпеки Центру глобалістики “Стратегія ХХI” Павло Лакійчук.

Загальні втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 687 тисяч осіб. За добу було ліквідовано 1690 російських солдатів, знищено 12 танків, 29 артилерійських систем, 45 бронемашин і десятки одиниць іншої техніки.

На Покровському напрямку зафіксовано найбільшу кількість штурмів — карта війни за 26 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)