Військові КНДР у війні проти України — ще один злочин для розгляду МКС, — політолог

26 жовтня 2024 р. 23:46

26 жовтня 2024 р. 23:46


В Офісі генерального прокурора розслідують участь КНДР у війні Росії проти України. Справу ведуть за трьома статтями: щодо постачання зброї, навчання російського військового персоналу і можливого розгортання північнокорейських сил безпосередньо на полі бою в Україні. На цей час документуються і збираються докази. Це дуже важливо не тільки для майбутнього трибуналу проти РФ та її союзників, а й для того, щоб аргументувати ті чи інші санкційні обмеження, які можуть бути введені нашими партнерами. Такою думкою сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділився політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Безумовно, це вкрай важливо, оскільки ми розуміємо, що це не тільки майбутня доказова база для трибуналу проти Російської Федерації, проти її союзників. Це також важливо для того, щоб аргументувати ті чи інші санкційні обмеження, які можуть бути введені партнерами України”, — зазначив політолог.

За його словами, сьогодні кількість злочинів Росії проти України постійно зростає.

“Україна дійсно фіксує злочини з боку представників Російської Федерації та їхніх партнерів. Близько 140 тисяч кримінальних справ відкрито в Україні в кооперації з Міжнародним кримінальним судом (МКС). Це все розслідується. Але з кожним днем кількість злочинів збільшується. У такій ситуації, звичайно ж, Україна повинна показувати, що війна не зупиняється, а навпаки, кількість злочинів зростає в арифметичній прогресії. І, відповідно, Україна не повинна сьогодні на цьому тлі замовчувати ті злочини й ту ситуацію, яка продовжує розвиватися в країні”, — вважає Чаленко.

Він зазначив: сьогодні у світі активно обговорюються питання Близького Сходу, ситуація на Корейському півострові, навколо острова Тайвань тощо, але тема України не вирішується, а навпаки, із залученням північнокорейської армії Росія продовжує реалізовувати свою людиноненависницьку політику.

“Це потрібно зупиняти. Це потрібно припиняти. Ну і, звісно ж, з подальшою відповідальністю з боку агресора та його посібників”, — підсумував Ігор Чаленко.

Військові КНДР у війні проти України — ще один злочин для розгляду МКС, — політолог

Джерело: uatv.ua (Світ)