Як протидіяти зростаючому виробництву безпілотників у Росії — думка Храпчинського

27 жовтня 2024 р. 00:12

27 жовтня 2024 р. 00:12


Оскільки Росія активно збільшує виробництво безпілотників і використовує їх проти цивільних об’єктів, Україні необхідно розвивати ракетну програму і завдавати ударів по виробничих потужностях агресора. Таку думку сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив експерт з авіації, заступник директора української компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) Анатолій Храпчинський.

“Ми повинні перейти до ракетної програми, щоб мати можливість нести корисне навантаження понад 450 кілограмів і починати завдавати ударів безпосередньо по виробничих можливостях Росії”, — сказав він.

Як він зазначив, українські сили продовжують атакувати склади з озброєнням і паливно-мастильними матеріалами, використовуючи мале корисне навантаження — до 100 кілограмів.

“Але потрібно говорити безпосередньо про виробничі потужності, тому що ми бачимо, як активно Росія масштабує виробництво безпілотників. Ті ж самі ударні типу “Шахед”, останнім часом з’явилися імітатори на кшталт “Гербер”. Тому є необхідність у розвитку ракетної програми, а також у розвитку безпілотників на реактивній тязі для ускладнення роботи протиповітряної оборони ворога і здійснення комбінованих ударів”, — наголосив Храпчинський.

За його словами, Сили оборони вже мають у своєму розпорядженні безпілотники, зокрема розвідувальні, здатні нести невелике навантаження для знищення засобів протиповітряної оборони.

“Тобто ми говоримо, що загалом вже є можливість виконувати комбіновані завдання. Але це стало можливим завдяки тому, що на початку повномасштабного вторгнення Україна відкрила можливість приватним компаніям займатися виробництвом різних видів озброєння. Це залучило велику кількість компаній, які починали в гаражах як стартапи, а тепер стали підприємствами, що відбулися, здатними масштабовано випускати продукцію, яка працює як на ближній, так і на дальній дистанції”, — підсумував Анатолій Храпчинський.

Як повідомлялося , російські окупанти вночі 26 жовтня запустили по Україні майже 100 дронів і ракет. Сили протиповітряної оборони (ППО) збили 44 “Шахеди”.

Як протидіяти зростаючому виробництву безпілотників у Росії — думка Храпчинського

Джерело: uatv.ua (Світ)