Путіну не варто розраховувати на високу ефективність військових КНДР, — Чаленко

27 жовтня 2024 р. 00:12

27 жовтня 2024 р. 00:12


Кім Чен Ин продав своїх військових Путіну за ядерні технології. Ясна річ, що вони будуть використані Путіним так само, як ті, кого зараз набирають підписувати контракти на території самої РФ. Крім того, злагодженості сьогодні між російською і північнокорейською арміями недостатньо. Такою думкою сьогодні, 26 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділився політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Тих кількох тижнів, які північнокорейські військові провели у відповідних навчаннях, замало, щоб отримати необхідні навички. І тут головне питання злагодженості російської та північнокорейської армій. Я вже не кажу про комплектування тощо. Це якраз показує, що ефективність відповідних військових сил, які, до речі, ще й не мають бойового досвіду, буде дуже мінімальна для режиму Путіна”, — вважає політолог.

Він наголосив: для української сторони це, звісно, добре. Проте потрібно розуміти, що чим більше військ на боці Путіна, тим більший виклик для Сил оборони України.

“Попри те, що Путін запропонував за північнокорейських солдатів гроші, ядерні технології або інші “плюшки”, він не може розраховувати на ефективність цієї армії. Зазначу, що схожа ситуація була з північнокорейськими балістичними ракетами. Коли їх почали запускати, половина не потрапляє по цілях або вибухає безпосередньо в повітрі. Тож якість північнокорейської допомоги Росії викликає дуже багато запитань”, — підсумував Ігор Чаленко.

Путіну не варто розраховувати на високу ефективність військових КНДР, — Чаленко

Джерело: uatv.ua (Світ)