Сили оборони відбили понад 40 атак росіян на Курахівському напрямку — ситуація на фронті

27 жовтня 2024 р. 09:04

27 жовтня 2024 р. 09:04


Ситуація на фронті залишається складною. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує позиції Сил оборони. Українські захисники стримують натиск росіян і завдають ворогу відчутних втрат. Протягом минулої доби на фронті відбулося 174 бойових зіткнення. Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ .

ЗС РФ завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах за добу одного ракетного удару, 77 авіаударів, скинувши 124 КАБи. Крім цього, ворог здійснив понад 4 800 обстрілів, з них 208 — із реактивних систем залпового вогню, використав близько 1 600 дронів-камікадзе.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили:

  • два ворожі командно-спостережні пункти;
  • шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян;
  • один засіб ППО;
  • дві гармати противника.

На Харківському напрямку ворог сім разів штурмував позиції ЗСУ поблизу Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 14 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Кіндрашівки, Синьківки, Петропавлівки, Кругляківки, Загризового, Вишневого, Берестового та Першотравневого. Ворог активно використовував для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Лиманському напрямку агресор атакував 18 разів. Намагався вклинитися в оборону поблизу Кіндрашівки, Синьківки, Петропавлівки, Кругляківки, Загризового, Вишневого, Берестового та Першотравневого.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили два штурми російських загарбників поблизу Білогорівки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак у бік Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 41 штурмову і наступальну дію агресора в районі населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Крутий Яр, Красний Яр, Миколаївка та Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 43 атаки росіян. Найактивніше окупанти намагалися просунутися поблизу Антонівки та Катеринівки. Окрім цього,  ворог атакував у бік Новоселидівки, Гострого, Дальнього, Костянтинівки, Єлизаветівки.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять штурмів українських позицій в районі Богоявленки та Новоукраїнки.

На Оріхівському напрямку російські загарбники один раз безуспішно штурмували позиції ЗСУ.

П’ять разів безуспішно війська загарбників намагалися витіснити підрозділи Сил оборони зі займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація росіян продовжує бомбардувати свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 30 авіударів 45 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Сили оборони завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Нагадаємо, за минулу добу втрати російської армії на фронті становили 1 440 осіб .

Сили оборони відбили понад 40 атак росіян на Курахівському напрямку — ситуація на фронті

Джерело: uatv.ua (Світ)