Путін прагне глобалізувати конфлікт і масштабувати агресію, залучаючи військових КНДР, — Подоляк

27 жовтня 2024 р. 11:17

27 жовтня 2024 р. 11:17


Залучаючи північнокорейських військових на війну проти України, Путін прагне глобалізувати конфлікт і посилити свій агресивний вплив. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Путін, безумовно, прагне глобалізувати конфлікт. Прагне показати, що не тільки Росія воює, а й інші країни. Безумовно, він хоче отримати більш агресивну модель поведінки Північної Кореї. Не тільки, до речі, там, де тривають бойові дії в Україні, а й також на Корейському півострові”, — вважає Подоляк.

На його думку, російський диктатор хоче масштабувати свій агресивний вплив у світі.

“На мій погляд, не дуже вдало в нього розвиваються події на Близькому Сході, де він — один із ключових спонсорів дестабілізації, зокрема атаки на Ізраїль, підтримки всіх цих терористичних організацій, які повинні були б зовсім по-іншому запалити Близький Схід. Але не виходить там у Путіна в повному обсязі нічого. Ми бачимо, що поступово Ізраїль ситуацію бере під свій тотальний контроль”, — зазначив спікер.

Подоляк нагадав, що Ізраїль завдав ударів по військових об’єктах на суверенній території Ірану — там знищують інфраструктурні об’єкти, включно з ракетними виробництвами. Так, вважає він, має йти війна і проти Росії.

“Для Путіна дуже важлива глобалізація конфлікту, масштабування конфлікту як такого і присутність Північної Кореї у війні проти України. Це і є та горезвісна ескалація, про яку весь час говорить Європа. І водночас говорить про те, що, мовляв, давайте Україна буде якось поводитися акуратніше, не провокуватиме Росію, тому що буде ескалація. Ось зараз, безумовно, ця ескалація очевидна — за рахунок залучення Росією не тільки вже ресурсів, а й безпосередньої участі третіх країн у війні проти України”, — акцентував спікер.

Раніше повідомлялося, що перші підрозділи північнокорейських військових уже прибули в зону бойових дій на Курському напрямку фронту.

Путін прагне глобалізувати конфлікт і масштабувати агресію, залучаючи військових КНДР, — Подоляк

Джерело: uatv.ua (Світ)