“Іванішвілі обрав шлях Мадуро”: результати виборів у Грузії прокоментував Кутелія

27 жовтня 2024 р. 13:03

27 жовтня 2024 р. 13:03


Ні в кого напередодні парламентських виборів у Грузії не було очікування, що Бідзіна Іванішвілі та правляча партія Грузії передадуть владу демократичним шляхом. У суспільстві переконані, що “Грузинська мрія” сфальсифікувала вибори. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 27 жовтня, сказав віцепрезидент НУО “Атлантична рада Грузії”, експосол Грузії у США Бату Кутелія.

“Те, що відбулося [в Грузії], не можна назвати виборами. Це був якийсь процес, щоб легітимізувати себе російському олігархові Іванішвілі і державу, яку він привласнив. У Грузії на сьогодні — авторитаризм. А в авторитарних системах не проводять нормальних виборів. Тож очікування, що вони покинуть владу або віддадуть її демократичним шляхом, по-моєму, ні в кого не було. Або якщо у когось і було, вони просто себе обманювали”, — сказав спікер.

Кутелія впевнений, що влада Грузії йде шляхом авторитаризму і не збирається нічого змінювати.

“Як і очікувалося, Іванішвілі вибрав шлях Мадуро. Або Лукашенка, можете назвати інші авторитарні режими, вони дуже схожі один на одного. Але реально, і це загальна думка в грузинському суспільстві, як і за кордоном серед наших партнерів, “Грузинська мрія” сфальсифікувала весь процес виборів”, — зазначив спікер.

За його словами, там, де вони не змогли сфальсифікувати результати, якраз і відобразилися реальні рейтинги правлячої партії.

“Вони не змогли сфальсифікувати результати на виборчих округах за кордоном, починаючи з Америки і закінчуючи Азією. Там “Грузинська мрія” отримала десь у районі 15% голосів. Це і є реальний рейтинг цієї партії, яка править у країні неформально шляхом такої системи, наприклад, як є в Росії у Путіна. Це якийсь мікс корупції, клептократії та авторитарних методів, коли насильством намагаються керувати спільнотою”, — резюмував гість ефіру.

Нагадаємо, ЦВК Грузії оголосила про перемогу правлячої партії “Грузинська мрія” на парламентських виборах. За офіційними даними, проросійська партія набрала 54,08% голосів.

“Іванішвілі обрав шлях Мадуро”: результати виборів у Грузії прокоментував Кутелія

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua