КНДР може призупинити постачання боєприпасів Росії — причину назвав генерал

27 жовтня 2024 р. 13:29

27 жовтня 2024 р. 13:29


Росія практично вичерпала старі запаси боєприпасів, а її військово-промисловий комплекс не справляється із виробництвом нових. Саме тому на різних ділянках фронту до 50% боєприпасів, які використовує російська армія, — північнокорейського виробництва. Їх Пхеньян відправив Москві мільйони. Про це сьогодні, 27 жовтня, сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі FREEДОМ .

“По всьому фронту вони є, може, на Харківському напрямку — більше… Але вони, звісно, мають низьку якість. Приблизно 35-40% або не долітають, або не вибухають, або не влучають у ціль — це певний плюс. Але їх багато. Ось у чому проблема… Я думаю, що Росія намагатиметься ще більше посилити й постачання, бо їхній ВПК не справляється”, — каже генерал.

Водночас він вважає, що КНДР може призупинити постачання, оскільки ситуація у сфері безпеки для Пхеньяну змінюється.

“Південна Корея вже підняла боєздатність і, відповідно, підняли дуже потужно формати протистояння США з Японією, і тому Північній Кореї теж потрібно готуватися до інших сценаріїв. Вже захищати свою країну чи нападати, як вони вважають. Тому там уже замислюються про припинення таких постачань та великих контингентів. Тільки певні контингенти військових, які вони намагаються обкатати в Україні на конкретних бойових напрямках”, — вважає Микола Маломуж.

Нагадаємо, даними західної розвідки , Північна Корея постачає Росії близько 3 млн снарядів на рік.

КНДР може призупинити постачання боєприпасів Росії — причину назвав генерал

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua