“Визнати — значить діяти”: стриману реакцію США на появу військових КНДР у Курській області пояснив Маломуж

27 жовтня 2024 р. 13:55

27 жовтня 2024 р. 13:55


У Сполучених Штатах не говорять про те, що північнокорейські військові будуть використані у війні проти України, оскільки за визнанням цього факту мають слідувати конкретні дії з боку США. Таку думку в ефірі FREEДОМ сьогодні, 27 жовтня, висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

Так він прокоментував заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі про те, що Штати не виключають розгортання військових із КНДР поблизу українського кордону в районі Курської області, але водночас не можуть сказати, як і з якою метою.

“Я хотів насамперед відповісти Кірбі, що північнокорейські війська не прямують до Курської області для прогулянок, гриби позбирати тощо. Це абсурд. Що ще думати? Направляють на фронт, де йде активна війна, озброєні спецнази — це тільки для війни… Наразі ми чітко маємо інформацію, і наші південнокорейські колеги <…> чітко кажуть, до 22 тис. [військових] готується. Нині 12 тис. — на території Росії. Йде підготовка за базах концентрації на Далекому Сході. Чотири основні бази. Частина [військових] спрямовані вже на Курський напрямок, де вони проводять рекогносцювання та підготовку базових розміщень. Готують перекладачів: одна людина приблизно на відділення, мінімум. Готують офіцерів, яких у Росії замало”, — прокоментував Маломуж.

Стратегією ж США передбачена реакція на операції Північної Кореї за кордоном, говорить він.

“Чому американці проти? Бояться реально сказати? Тому що треба розпочинати реальний бій. Вони попереджали: Північна Корея проводитиме якісь операції за кордоном — це не стосується України, це ще давня стратегія — вони мають розпочати конкретний бій, завдати найпотужнішого удару по Північній Кореї. А тут визнати — значить треба діяти”, — резюмував генерал.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація залучить перших військових Корейської народно-демократичної республіки в зону бойових дій уже 27-28 жовтня.

“Визнати — значить діяти”: стриману реакцію США на появу військових КНДР у Курській області пояснив Маломуж

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua