Ключі до миру лежать виключно в Тегерані, — Зільбер про війну проти Ізраїлю

27 жовтня 2024 р. 17:01

27 жовтня 2024 р. 17:01


Якщо Тегеран вирішить припинити війну, то це станеться відразу ж: і “Хезболла”, і ХАМАС, і всі інші припинять війну проти Ізраїлю. Таку думку сьогодні, 27 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив головний редактор “Найкращого радіо” Ізраїлю Цві Зільбер.

За його словами, Ізраїль не може припинити війну тому, що він відбивається від терористичних атак і ХАМАСу, і “Хезболли”, і Ірану.

“Це Іран двічі обстріляв Ізраїль балістичними ракетами та дронами. Це ХАМАС напав на Ізраїль рік тому, 7 жовтня. Це “Хезболла”, починаючи з 8 жовтня 2023 року, обстрілювала північ Ізраїлю. У нас сотні тисяч евакуйованих. А Ізраїль тільки намагається захиститися і завдати шкоди терористам для того, щоб вони відступилися. Ні американці, ні заклики Європейського Союзу, ніщо не здатне вплинути. Ключі до миру лежать виключно в Тегерані”, — упевнений Зільбер.

Він зауважив, що зараз навіть Китай намагається вмовити іранців втихомиритися, тому що на наступному етапі цілями ударів можуть стати нафтові об’єкти.

“Я думаю, що Іран зараз візьме вичікувальну позицію, тому що їм дуже важливо подивитися, що буде на виборах в Америці. Іран дуже зацікавлений у перемозі Камали Гарріс. Залежно від результату виборів він вибудовуватиме свої подальші дії. Якщо переможе Камала Гарріс, то Іран не боїться якихось нових санкцій, тому що він уже під усіма можливими санкціями, нічого йому Америка не зробить, а воювати вона точно не буде. А ось Дональд Трамп викликає в них дуже великі побоювання. Іран двічі на нього робив замах, і Дональд Трамп про це знає”, — висловив думку головний редактор “Кращого радіо”.

Ключі до миру лежать виключно в Тегерані, — Зільбер про війну проти Ізраїлю

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua