У майбутньому країнам ЄС доведеться витрачати на оборону більше, ніж встановлено НАТО, — глава МЗС Фінляндії

27 жовтня 2024 р. 17:28

27 жовтня 2024 р. 17:28


Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен закликала європейські країни більше інвестувати в оборону для стримування загрози з боку Росії. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на DW .

Вона підкреслила, що зараз головні мішені Росії в рамках її гібридної війни із Заходом — це Німеччина і Франція. Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Фінляндії відомства зазначила, що там Кремль робить головний акцент на поширення дезінформації задля зниження рівня підтримки України.

“Ніхто не бажає миру більше, ніж Україна. Але якщо хтось думає, що можна зупинити війну, припинивши постачання зброї, то можу сказати тільки одне: це не призведе до закінчення війни, це призведе до кінця України. Тому в майбутньому країнам ЄС доведеться витрачати на оборону більше, ніж встановлено НАТО”, — впевнена Еліна Валтонен.

Нагадаємо, на фінському кордоні з Росією завершили будівництво ще однієї ділянки паркану. Біля переходу Вааліма до кінця наступного року планується встановити 12 км огорожі. Стіну на кордоні з РФ також будують і біля інших переходів.

У майбутньому країнам ЄС доведеться витрачати на оборону більше, ніж встановлено НАТО, — глава МЗС Фінляндії

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua