“Вони швидше закінчаться, ніж навчаться”: участь солдатів КНДР у боях на Курському напрямку прокоментував Коваленко

27 жовтня 2024 р. 17:28

27 жовтня 2024 р. 17:28


Російська пропаганда заявила про прориви оборони Збройних сил України в Курській області. Ситуацію на напрямку в ефірі телеканалу FREEДOM коментує військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Зокрема, роспропаганда стверджує, що 155-та бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ прорвала оборону ЗСУ в Курській області, і вийшла на відстань до 10 км від кордону з Україною. Коваленко підтвердив, що ці війська справді роблять спроби “контрнаступу” на ділянці із західного боку Глушківського на Корніївський район у Курській області, однак, про жоден “прорив” на сьогодні не йдеться, навпаки, війська РФ зазнають на цьому напрямку серйозних втрат.

“Вони почали свій контрнаступ 10 вересня цього року. Півтора місяця минуло. Якогось серйозного результату вони не дали. Крім того, вони продовжують втрачати там свій особовий склад, і зона контролю не розширилася якось масштабно за час, що минув. Основна траса між Снагістю і Зеленим Шляхом — це пряма дорога, яка не тільки прострілюється з протитанкових ракетних комплексів, відстежується FPV-дронами, вона там прострілюється навіть зі стрілецької зброї. Російські підрозділи досить-таки незграбно, механізованими колонами й невеликими групами спробують прориватися безпосередньо за цим напрямком, внаслідок чого ця дорога перетворилася для них на дорогу смерті”, — наголосив Коваленко.

Досить висока ймовірність того, що росіяни спробують посилити своє угруповання на даній ділянці коштом північнокорейських військ, однак, чи будуть війська КНДР справді “посиленням”, наразі сказати складно.

“Північна Корея не воювала вже понад 70 років в активних, масштабних бойових діях. Здебільшого те, що ми бачимо, — це стара радянська школа підготовки військовослужбовців. Це улюблені понти білоруських, російських ВДВшників – розбити щось об голову, побитися з деревом, розбити брилу льоду”, — сказав Коваленко.

Експерт зазначив, що, крім відсутності реального бойового досвіду, у північнокорейських військових може бути відсутня достатня мотивація для продовження військової служби в армії КНДР.

“Неодноразові приклади були, коли північнокорейські прикордонники перебігали кордон із Південною Кореєю після кількох років стабільної роботи на кордоні. Тобто вони несли службу, здавалося б, досить морально стійкі військовослужбовці, але раптово перебігали кордон із Південною Кореєю і рятувалися там втечею. Може настати переломний момент навіть у людини, яка виросла на пропаганді, і якій усі мізки промили”, — акцентував він.

У Курській області бойові дії зараз ведуться у форматі маневрової війни.

“Навіть російські підрозділи, які мають досвід третього року повномасштабної війни, досі не навчилися воювати в маневрову війну. А як навчатимуться північнокорейці на ходу? Вони швидше закінчаться, ніж навчаться”, — додав Коваленко.

На думку експерта, участь Північної Кореї в бойових діях не залишиться без уваги Південної Кореї, причому допомога Україні з її боку може бути доволі різноманітною.

“Перш за все, південнокорейські партнери можуть допомогти нам інформацією. У нас дуже мало знань щодо Північної Кореї. Північна Корея абсолютно закрита для нас країна, тому знання, якими можуть поділитися південнокорейські розвідники з українськими силовими структурами, будуть дуже цінними. І ніхто краще не знає північнокорейців, ніж південнокорейці. Також військово-промисловий комплекс Південної Кореї один із найбільш високотехнологічних і високотехнічних у світі. І дуже багато зразків боєприпасів і техніки, які б могли нас зацікавити. Крім іншого, йдеться і про технології. Південна Корея становить для нас інтерес як генератор високих технологій, які ми можемо застосовувати у своєму військово-промисловому комплексі для поліпшення характеристик нашого озброєння”, — зазначив Коваленко.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський назвав заяву Путіна про нібито оточення українських військ у Курській області відвертою дезінформацією, що не відповідає дійсності.

“Вони швидше закінчаться, ніж навчаться”: участь солдатів КНДР у боях на Курському напрямку прокоментував Коваленко

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua