Перш ніж відправити в бої на територію України, північнокорейських військових протестують на Курщині, — Дикий

27 жовтня 2024 р. 18:46

27 жовтня 2024 р. 18:46


Перш ніж кинути північнокорейських військових на окуповані Росією території України, їхню ефективність і здатність воювати протестують на території Курської області. Такою думкою сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділився екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Спочатку військових КНДР протестують на Курщині. І це не випадково. Тут — два в одному. З одного боку — це один із критично важливих для росіян напрямків. А з іншого — це все-таки їхня законна територія. І вони намагатимуться якось цим прикриватися. Зрештою, а яке кому діло, хто нас захищає на нашій законній території. Тобто, для початку їх не кинуть в Україну, для початку їх протестують. Я думаю, що ось та кількість — 12 тисяч військових КНДР, про яку зараз ідеться, це ніби “пробничок”. Тобто, на них протестують, як взагалі себе північнокорейські солдати в цій війні поведуть”, — вважає Дикий.

За його словами, північнокорейські солдати на цій війні можуть показати себе по-різному.

“Вони можуть показати себе добре через те, що вони взагалі дуже невибагливі, можуть жити на мисці рису. Вони дуже дисципліновані, звикли виконувати накази, тому що в них мізки промиті пропагандою. Але насамперед тому, що в них удома залишилися сім’ї, і вони чудово розуміють, що в їхній країні зроблять із їхніми сім’ями, якщо, наприклад, вони почнуть масово здаватися. Це — один бік. З іншого боку, вони навчені за статутами 1940 років. Вони дрона живого не те що не бачили, вони навіть не уявляють, що це таке. Тому як вони себе покажуть у реаліях війни, буде зараз тестуватися на Курщині. Якщо вони покажуть себе добре, скоріш за все, Путін замовить у Кім Чен Ина наступні партії, які можуть бути вже набагато численнішими”, — розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

Він додав, що північнокорейська армія в мирний час налічує 1 млн 300 тис. осіб. І це без мобілізації. Тому в Кім Чен Ина не буде особливих проблем із ресурсом, якщо він поставить 100 тисяч своїх військових як “гарматне м’ясо” для Путіна.

“Але думаю, що з великими цифрами не поспішають, саме поки цей “пробничок” себе не покаже на війні так чи інакше. До слова, є цікавий перший сигнал — російські офіцери, після того, як їх подивилися на полігонах на Далекому Сході, проганяють їх саме через “курс молодого бійця”. Тобто з погляду російських офіцерів виявилося, що у північнокорейських військових немає навіть мінімальної базової піхотної підготовки. Найімовірніше, у себе вдома цих солдатів використовували як безплатну робочу силу, а не як воїнів. Тому, цілком може бути, що північнокорейська армія не настільки страшна, як про неї говорять”, — резюмував Євген Дикий.

Перш ніж відправити в бої на територію України, північнокорейських військових протестують на Курщині, — Дикий

Джерело: uatv.ua (Світ)