У NASA закликали перевірити інформацію про спілкування Маска і Путіна

27 жовтня 2024 р. 18:56

27 жовтня 2024 р. 18:56


Керівник американського космічного агентства NASA Білл Нельсон закликав провести розслідування щодо можливих контактів засновника компанії SpaceX Ілона Маска з Володимиром Путіним.

Про це повідомляє CNN , передає Укрінформ.

"Якщо те, що між Ілоном Маском та лідером РФ відбувалися численні розмови, правдиво, то я думаю, що це буде викликати занепокоєння, особливо для NASA, для Міністерства оборони та ще для деяких розвідувальних агентств", - сказав Нельсон.

У статті зазначається, що деякі посадовці у США висловлювали контррозвідці занепокоєння минулого року щодо взаємодії Маска з РФ . Але влада з обережністю ставиться до розгляду цього питання.

У Пентагоні відмовилися коментувати інформацію ЗМІ, а речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Маск і Путін мали тільки одну телефонну розмову, під час якої обговорили "космос, а також наявні та майбутні технології".

Як повідомлялося, видання WSJ писало , що американський бізнесмен Ілон Маск з 2022 року регулярно спілкується з російським лідером Володимиром Путіним, зокрема на особисті теми.

За даними WSJ, Маск має доступ до певної інформації з обмеженим доступом завдяки своїм діловим контактам з військовими та розвідувальними відомствами США. Його компанія SpaceX у 2021 році отримала секретний контракт на суму 1,8 мільярда доларів та є основним постачальником ракет для Пентагону та NASA.

Фото: Getty Images

У NASA закликали перевірити інформацію про спілкування Маска і Путіна

Джерело: ukrinform.ua (Світ)