Ізраїль влучив по секретних військових базах Ірану під час атаки – ЗМІ

27 жовтня 2024 р. 20:30

27 жовтня 2024 р. 20:30


Внаслідок атаки Ізраїлю на Іран були пошкоджені дві секретні військові бази за межами Тегерану, на що вказують супутникові фотографії.

Про це повідомляє The Associated Press .

Супутникові фотографії, проаналізовані виданням, вказують на те, що ізраїльська атака на Іран пошкодила об’єкти на секретній військовій базі на південний схід від іранської столиці, яку експерти в минулому пов’язували з колишньою програмою ядерної зброї Тегерана, а також іншу базу, пов’язану з його програмою балістичних ракет.

Зазначається, що низка пошкоджених будівель розташовані на іранській військовій базі Парчін, де, як підозрює Міжнародне агентство з атомної енергії, Іран у минулому проводив випробування потужних вибухових речовин, які могли викликати ядерну зброю.

Інші пошкодження можна було побачити на сусідній військовій базі Ходжир, яка, на думку аналітиків, приховує підземну систему тунелів і місця виробництва ракет.

При цьому, Збройні сили Ірану не визнали збитків ні в Ходжирі, ні в Парчіні в результаті атаки Ізраїлю, хоча вони заявили, що під час нападу загинуло четверо іранських солдатів.

Як відомо, Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання в понеділок, 28 жовтня, на вимогу Ірану через ізраїльські удари.

Нагадаємо, в ніч на 26 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

Згодом Армія оборони Ізраїлю відзвітувала про завдавання удару по цілях в Ірані. Операція отримала назву «Дні покаяння» та стала відповіддю на ракетні обстріли з іранського боку.

Після цього Іран пригрозив відповісти на атаку Ізраїлю 26 жовтня, стверджуючи, що має на це право.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

Ізраїль влучив по секретних військових базах Ірану під час атаки – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)