Протиснути Покровськ і сподіватися, що Україна буде панічно просити про переговори, — Дикий про стратегію росармії

27 жовтня 2024 р. 20:33

27 жовтня 2024 р. 20:33


На Покровському напрямку спостерігається складна ситуація. Однак не йдеться про прорив російських окупантів, а скоріше, про повільне і наполегливе продавлювання українських позицій. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Російські війська продавлюють там наш фронт уже далеко не перший місяць. І абсолютно однозначно вони визначили саме Покровськ як головну мету на найближчий період війни. Туди кинуті максимальні ресурси. За деякими підрахунками, сьогодні там зосереджено до 70 тисяч живої сили противника. Водночас є дані й про те, що в російських окупантів закінчується “залізо”, тобто бронетехніка, танки. Це дуже важлива інформація для Сил оборони України, яка дає змогу планувати й розуміти загалом, чого від противника очікувати. За такої інтенсивності боїв, схоже, за пів року в росіян “залізо” закінчиться повністю”, — зазначив Дикий.

Водночас він додав, що живої сили у противника поки що не бракує.

“Оскільки зараз росіяни використовують свою живу силу, з’явилася необхідність залучати на війну проти України північнокорейців. І ця необхідність виникла не на порожньому місці. Судячи з усього, вони вже розуміють, що мобілізаційний резерв у Росії вже практично вичерпують. Так, ще не до кінця вичерпали. Але це — перспектива найближчих місяців. Тому вони гарячково вже шукають, як уникнути дуже непопулярної в країні тотальної нової мобілізації. Зараз це питання намагаються вирішити шляхом купівлі “гарматного м’яса”, — розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

За його словами, зараз противник кинув на Покровський напрямок найбільші сили. Але з іншого боку, потрібно розуміти, що це вже майже останні їхні сили.

“Загалом стратегія росармії зараз — продавити Покровськ і сподіватися, що в Україні це буде сприйнято як катастрофа, що далі фронт посиплеться, українська армія почне панічно відступати, а відповідно, український тил почне кричати: “Давайте терміново домовлятися”. Зараз у росіян уся ставка зроблена на це. Тому зрозуміло, що зараз українським захисникам і захисницям Покровська вкрай важко, але фронт там точно не посиплеться і не обвалиться”, — акцентував гість ефіру.

Він зазначив, що російські окупанти намагаються взяти Покровськ понад рік.

“Можна говорити, що Покровський напрямок було відкрито зі штурму Авдіївки, який, нагадаю, розпочався 10 жовтня минулого року. За цей час окупантам вдалося продавити всього 38 км. Водночас за ці 38 км вони залишили вбитими та пораненими чисельність кількох європейських армій повного складу. Тобто йдеться саме про десятки тисяч убитих і про сотні тисяч поранених. Але водночас і зупинити Сили оборони України їх не змогли. Тому що ворог залучає дуже величезну кількість живої сили. Тому логічно, що у росіян усе ще вистачає сил із величезними втратами доповзти до Покровська. Однак, доповзти до Покровська і взяти Покровськ — це абсолютно різні речі. Це вже не раз демонструвалося. Приклад — той самий Часів Яр, 16-тисячне місто, яке ворог намагається взяти більш ніж пів року. Не забуваємо, що Покровськ — 70-тисячне місто. І ситуація там для окупантів може скластися дуже непроста”, — резюмував Євген Дикий.

Протиснути Покровськ і сподіватися, що Україна буде панічно просити про переговори, — Дикий про стратегію росармії

Джерело: uatv.ua (Світ)